Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Panasonic rozširuje svoju ponuku o nové slúchadlá HD6M.   Základný model tohtoročného produktového radu je určený pre kvalitné počúvanie zvuku vo vysokom rozlíšení.

Slúchadlá nadväzujú na staršie typy HD10 a HD5. Využívajú ich prednosti a ponúkajú mimoriadne kvalitný zvuk aj vydarený dizajn. Špičkové audio vlastnosti oceníte nielen pri počúvaní tradičných CD, ale aj nahrávok z kvalitnejších moderných zdrojov s vysokým rozlíšením – zásluhu na tom má predovšetkým HD membrána s priemerom 40 mm a frekvenčným rozsahom 4 Hz až 40 kHz. Slúchadlá sú vybavené tlmiacim systémom proti vibráciám, nazývaným Anti-vibration Frame, ktorý minimalizuje šum a umožňuje tak nerušené počúvanie tichších zvukov. Poslucháč si tak môže naplno vychutnať hlboké basové tóny, čisté výšky i detaily vo vokáloch.

Slúchadlá HD6M sú tiež vybavené mikrofónom a kompatibilné so smartfónmi s operačným systémom iOS, BlackBerry či Android. Môžu byť použité hands-free a zároveň umožňujú ovládanie hudby prostredníctvom tlačidiel a ďalších prvkov priamo na slúchadlách. Kvôli hovoru alebo počúvaní hudby tak nemusíte vôbec vyberať telefón z vrecka či kabelky.

Hlavový most slúchadiel HD6M je podobne ako pri modeli HD10 vybavený technológiou HS (Horizontal Slide) Adjustment. Rozmery možno teda upraviť nielen obvyklým spôsobom hore a dole, ale aj do strán. Užívateľ si tak môže slúchadlá nastaviť s maximálnym pohodlím a následne počúvať hudbu celé hodiny. Keď slúchadlá práve nepoužívate, môžete ich jednoducho zložiť.

Na slovenskom trhu sa RP-HD6M budú predávať od septembra 2016 za koncovú cenu okolo 100 eur.

Najdôležitejšie parametre

Vysoká kvalita zvuku

Podpora zvuku vo vysokom rozlíšení

Slúchadlá HD6M dokážu reprodukovať signál s frekvenčným rozsahom 4 Hz až 40 kHz, podstatne väčším, než aký počuje ľudské ucho (obvykle 20 Hz – 20 kHz). Hudbu možno teda reprodukovať v pôvodnej kvalite bez akéhokoľvek skreslenia.

Slúchadlá prehrávajú aj zvuky na vysokých frekvenciách, ktoré síce nie sú priamo počuteľné, ale napriek tomu ich ucho v nahrávke vníma – nahrávka vďaka nim získava priestorový charakter ako na živom vystúpení.

Mimoriadne čisté výšky aj robustné basy

HD membrána 40 mm

Starostlivo vybrané špičkové audio komponenty sú v kombinácii s kvalitným spracovaním a vyladením zárukou verných a pritom robustných basov. Rovnako tak zvuky na vysokých frekvenciách, ktorých reprodukcia býva u väčších membrán problematická, sa vyznačujú mimoriadnou kvalitou a čistým prevedením.

Verná reprodukcia hudby všetkých druhov

Protivibračná technológia rámu

Rám reproduktora potrebuje pevnú konštrukciu a odolnosť voči vibráciám, podobne ako budova alebo most. K maximálnej odolnosti v tomto prípade prispievajú moderné technológie, akusticky prepracovaný dizajn a precízne spracovanie. Výsledkom je minimalizácia šumu a dokonale verný zvuk.

 Kompatibilita so smartfónmi

Mikrofón na diaľkové ovládanie

Slúchadlá HD6M sú kompatibilné so smartfónmi, či už ide o modely s Androidom, iPhone alebo BlackBerry. U všetkých týchto modelov možno použiť vstavaný mikrofón aj diaľkové ovládanie. Slúchadlá tak slúžia ako hands-free a zároveň ovládač hudobného prehrávača v telefóne.

Väčšie pohodlie pri dlhom počúvaní

HS(Horizontal Slide) Adjustment

U väčšiny bežných slúchadiel možno hlavový most posúvať iba hore či dole. Model RP-HD6M je však vybavený originálnym systémom HS Adjustment, umožňujúcim posun aj do strán. Pri dlhom počúvaní potešia aj mäkké, pohodlné náušníky.

Priehľadné vyhotovenie

otvorená membrána

Pri nových slúchadlách značky Panasonic je zvuk nielen počuť, ale doslova aj vidieť. Vnútorný priestor slúchadiel vrátane membrány je totiž priehľadný, takže môžete sledovať, ako sa membrána hýbe.

Technické informácie

RP-HD6M

  1. Zvuk vo vysokom rozlíšení

HD membrána s veľkosťou 40 mm s novým a unikátnym antivibračným systémom.

  1. Pohodlné počúvanie

Systém Horizontal Slider (HS) Adjustment pre posun hlavového mosta do strán, veľké mäkké náušníky

  1. Praktické prevedenie pre počúvanie doma aj vonku

Otočný mechanizmus, kábel odolný proti zauzleniu

Technické špecifikácie

ModelHD6M
DruhStereo slúchadlá s vysokým rozlíšením
Reproduktor40 mm
Impedancia44 Ω± 15%
Citlivosť99 dB/mW (pri 500 kHz)
Energetická záťaž1000 mW
Frekvenčný rozsah4 Hz – 40 kHz
Dĺžká kábla1,2 m
Konektor3,5 mm pozlátený
Ovládanie / MikrofónÁno
FarbyČierna