Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Medzi najvyhľadávanejšie januárové destinácie patrí Istanbul, Londýn, Mexiko City, Moskva a Miláno

Napriek pretrvávajúcemu lockdownu záujem o cesty do zahraničia neklesá, naopak oproti novembru minulého roka vzrástol. Podľa zistení European Travel Commision sa väčšina Európanov (67 %) cíti dostatočne bezpečne na to, aby si mohla bez problémov užiť dovolenku, a to hlavne vďaka prijatým zdravotným opatreniam. Tieto zistenia potvrdzujú aj výsledky verejného prieskumu spoločnosti Kiwi.com, ktorý ukazuje, že 68 % respondentov očakáva, že budú schopní vycestovať v nasledujúcich šiestich mesiacoch. Rovnaké percento sa chce nechať očkovať, akonáhle to bude možné. Podľa globálnych dát Kiwi.com patrí medzi top 5 januárových destinácií Istanbul, Londýn, Mexico City, Moskva a Miláno.

Kým Istanbul, Londýn a Miláno sú obľúbenými destináciami už od jesene minulého roka, v januári narástli rezervácie do Mexico City.

„Mexiko nevyžaduje pri príchode negatívny test na COVID-19 ani podstúpenie karantény, nie je teda divu, že sa stalo cieľom mnohých cestovateľov,“ hovorí Eliška Dočkalová, riaditeľka zákazníckej starostlivosti v Kiwi.com. „Cestujúcim však vždy odporúčame, aby brali do úvahy aktuálnu situáciu a konkrétne opatrenia, a to nielen v cieľovej destinácii, ale aj v miestach medzipristátia,“ dodáva Dočkalová s tým, že tranzitné destinácie môžu mať ďalšie požiadavky a obmedzenia týkajúce sa COVID-19 alebo cestovných víz.

Dáta Kiwi.com ďalej ukazujú, že nemalý počet rezervácií do Mexico City prichádza od cestovateľov z USA, Francúzska, Kolumbie, Veľkej Británie a Kanady.

Podľa prieskumu ETC dôvera medzi cestovateľmi rastie, a to predovšetkým v dôsledku postupného zavádzania očkovania po celej Európe. Práve očkovanie je mnohými považované za symbolické svetlo na konci tunela.

„Dáta z nášho verejného prieskumu naznačujú, že takmer 68 % ľudí sa plánuje zaočkovať hneď, ako to bude možné a očakáva, že budú môcť cestovať v nasledujúcich šiestich mesiacoch. 60 % respondentov navyše plánuje využiť tejto novo nadobudnutej slobody k intenzívnejšiemu cestovaniu, než tomu bolo doteraz,“ dodáva Eliška Dočkalová.

Aj keď väčšina cestujúcich dáva stále prednosť last minute rezerváciám, prieskum Kiwi.com napovedá, že 46 % respondentov má v úmysle dovolenku plánovať v predstihu.

Značky: