Odtlačky prstov, zdá sa, vyzerá byť ako dobrý nápad. Alebo žeby nie?

V každom prípade môžu cestujúci spoločnosti Delta využívať svoje odtlačky namiesto palubného lístka. Avšak má to ešte nejaké rezervy. Zatiaľ iba na letisku Reagan Washington National Airport a musia byť členmi vernostného programu SkyMiles. No a ešte jedna podmienka, musia byť registrovaní v bezpečnostnom programe letiska s názvom CLEAR, ktorý stojí 179 USD ročne.

Delta spustila biometrické služby už v máji v rámci postupného zavádzania a testovania. Teraz rozšírila možnosť vstupu do lietadla a salónikov Delta Sky Club aj bez preukazu totožnosti a palubného lístka. Záverečná fáza testovania sa uskutoční v lete. Vtedy by sa mala dať služba využiť aj na check-in batožiny.

Výkonný viceprezident a výkonný riaditeľ spoločnosti Delta, Gil West, hovorí o tom, že tento proces je rýchlejší ako skenovanie lístkov. Personál letiska sa tak môže venovať servisu cestujúcim, než im pomáhať so skenovaním pri nástupu do lietadla. Celý proces využívania odtlačkov prstov by sa mohol v priebehu niekoľkých mesiacov rozšíriť na všetky letiská pre cestujúcich touto spoločnosťou.

Zdroj: The Verge

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.