Populárny chatbot ChatGPT otvára funkciu aj používateľom bez predplatného.

Chatbot ChatGPT je k dispozícii pre širokú verejnosť už približne rok a za túto dobu sa stihol výrazne vylepšiť. Okrem lepšej kvality odpovedí sa totiž po novom týkajú tohto AI chatbota nové funkcie, ktoré sa pôvodne testovali len pre predplatiteľov prémiového balíka služieb. Medzi vylepšenia, ktoré však tento chatbot za posledný rok zaregistroval, patrí aj rýchlejšia odozva pri komunikácii s modelom GPT-3.5, možnosť využívania mobilnej aplikácie pre Android aj iOS a mnohé ďalšie.

Teraz však spoločnosť OpenAI, ktorá za týmto chatbotom stojí a v poslednej dobe sa spája najmä s problémami vo vedení, prináša možnosť využívať jednu z prémiových funkcií úplne zadarmo. S chatbotom sa teda aj porozprávate, pričom vám bude vedieť odpovedať taktiež hlasom.

ChatGPT vám odpovie hovoreným slovom

Komunikácia textom nemusí byť vždy úplne najpohodlnejšia a diskutovať s chatbotom priamo hlasom môže byť pohodlnejšie. Doteraz ste mohli využiť v rámci aplikácie napríklad možnosť diktovania textu, ktorý sa spýtate chatbota. Predplatitelia predplatného ChatGPT Plus však mohli s chatbotom komunikovať aj hlasom, teda pýtať sa ho otázku, na ktorú následne aj chatbot odpovedal hlasom, nie textom.

ChatGPTZdroj: ChatGPT
ChatGPT

Táto možnosť však prichádza po novom aj medzi používateľov, ktorí za chatbota neplatia. ChatGPT totiž uvoľňuje predtým platenú funkciu medzi širokú verejnosť a aj do modelu GPT-3.5. Profitovať z neho môžete aj vy, ak využívate mobilnú aplikáciu vo vašom smartfóne. Funkcia je už dostupná a vyskúšať si ju môžete hneď teraz.

Ako táto komunikácia funguje?

Novú možnosť komunikácie hlasom s chatbotom ChatGPT sme vyskúšali v redakcii aj my. Túto funkciu sme zaregistrovali v aplikácii pre operačný systém Android, ktorá sa nachádza aj v Obchode Play a je voľne dostupná. Po prihlásení sa do aplikácie sme našli v pravom dolnom rohu ikonu slúchadiel, na ktorú keď sme klikli, tak sme sa mohli pripojiť k chatbotovi hlasom. Komunikácia s ním je jednoduchá a dá sa povedať že presná.

Bonusom je navyše aj možnosť výberu tónu hlasu chatbota. ChatGPT s vami môže komunikovať rôznym hlasom, čo si môžete vybrať buď v nastaveniach alebo pri prvom použití chatbota.

Zdroj: androidauthority.com, vlastný

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.