Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Najťažších 400 metrov vo vašom živote. To vystihuje iba jediné preteky – Red Bull 400. Tie sa 22. augusta 2020 vrátia na Štrbské Pleso. Online registrácia je otvorená už od dnešného dňa, takže dobrodružstvo tohto leta je iba pár klikov od vás.

Filip Nagy - Red Bull Media House

Filip Nagy – Red Bull Media House

Odhodláte sa na celú dĺžku, alebo si vyskúšate iba 100 metrov, do ktorých dáte všetko? Na výber máte individuálnu ženskú aj mužskú kategóriu, ale tiež mužskú alebo zmiešanú štafetu (v zmiešanej štafete musia byt minimálne dve ženy). Počet účastníkov je však limitovaný, tak dlho neváhajte a prihláste sa čo najskôr.

REGISTRÁCIU NÁJDETE NA WEBE REDBULL.SK/400.

Vysoké a strmé skokanské mostíky ste možno doteraz sledovali iba v televízii. Čo tak v auguste vystúpiť z komfortnej zóny a vyskúšať si na jeden legendárny slovenský mostík vybehnúť? Zážitok na celý život máte zaručený a výhľad na Štrbské Pleso bude vizuálnou odmenou, ktorá si na vás počká v cieli.

Tento rok je zastávok série Red Bull 400 iba pár. A keďže jednou z nich sú práve Vysoké Tatry, to by ste si rozhodne nemali nechať ujsť. Vidíme sa na štarte!

VIAC O RED BULL 400 A HISTÓRII PRETEKOV

Red Bull 400 je svetová séria najťažších behov na strmých skokanských mostíkoch. Lokality, v ktorých sa preteky organizujú, podliehajú jedinému pravidlu – „štvorstovka“ sa môže uskutočniť iba na kopcoch určených k zoskokom na lyžiach alebo na samotných výškových skokanských mostíkoch. V roku 2018 sa premiérovo podarilo preteky priniesť aj do Vysokých Tatier a tento rok sa akcia vracia na rovnaké miesto už po tretíkrát. Na Štrbské Pleso, na veľký mostík (s označením HS 136), ktorý bol pred príchodom pretekov Red Bull 400 naposledy využitý počas lyžiarskej freestyle súťaže ešte v roku 2003. Podujatie organizačne opäť zastreší agentúra BE COOL. Myšlienka využitia letných opustených skokanských mostíkov napadla v roku 2011 Rakúšanovi Andreasovi Bergerovi. Výzva bola jasná, behom čo najrýchlejšie prekonať klasickú atletickú 400-metrovú vzdialenosť na netradičnej trati skokanského mostíka. Od konca dopadu až po rozjazdovú lávku, s maximálnym uhlom sklonu 37 stupňov (75% prevýšenie). Red Bull 400 sa tak stal najkratším a najextrémnejším globálnym 400-metrovým behom.

Titulný obrázok: Peter Kováč, Red Bull Media House

Značky: