Herné štúdio stojace za populárnou sériou Serious Sam beží na plné obrátky.

Vývojári z Croteamu len nedávno vydali Serious Sam VR: The Last Hope. Nie všetci fanúšikovia série však boli spokojní, keďže Serious Sam je, povedzme, zbesilá strieľačka spoliehajúca sa na rýchly pohyb, a v The Last Hope stojíte na mieste a strieľate všetko naokolo.

Tesne pred Vianocami teda Croteam vydal VR verziu svojej prvej hry zo série Serious Sam. Vývojári dávajú hráčom na výber, aký spôsob pohybu v priestore si zvolia. Ak by fakt, že teraz sú v Early Access dva Serious Sam VR tituly, nebolo dosť mätúce, Croteam oznámil, že pracuje na VR verziách hier Serious Sam 2 a 3. Zároveň stále pokračuje vo vývoji The Last Hope, pričom hráči sa onedlho dočkajú updatu v podobe planéty Shanti.

Popri tom všetkom však štúdio pracuje aj na pokračovaní série, Serious Sam 4. A taktiež sa chystá update celej série s názvom Serious Sam Fusion 2017. Tento veľký update prinesie podporu pre SteamOS, Linux a macOS do každej hry zo série a vymení podporu DX9 za Vulkan API. Update pochopiteľne prichádza aj s grafickým updatom celej série. Fusion 2017 umožní aj kooperatívne hranie naprieč platformami, teda napr. jeden hráč hrá vo VR spolu s druhým, čo hrá na bežnej obrazovke. Čerešničkou na torte je doplnenie lokálneho split-screen multiplayeru.

Ak rozmýšľate o tom, kedy títo vývojári stíhajú spať, nie ste sami!

Zdroj: Tom’s Hardware, Croteam blog