Chorvátski vývojári Croteam, známi hlavne sériou Serious Sam, vyrobili ku svojej novej hre špeciálne príslušenstvo v podobe „funkčných“ rotačných guľometov.

Cez víkend sa Birminghame uskutočnila konferencia EGX, na ktorej HTC malo svoj priestor vyhradený pre HTC Vive. Vývojári z Croteam v spolupráci s HTC ukázali svoju pripravovanú hru Serious Sam VR: The Last Hope. Tá mala pôvodne vyjsť už v lete, ale vývoj sa oneskoril a nový dátum vydania ešte nie je stanovený.

Croteam však pripravili zábavné príslušenstvo pre svoju novú hru v podobe rotačných guľometov, ktoré spolupracujú s HTC Vive. Zasuniete do nich svoje Vive ovládače, aby ich systém vedel sledovať v priestore, a môžete hrať. Pod prstami máte pár tlačidiel na ovládanie hry, a samozrejme aj spúšť. Aby bol zážitok realistickejší, vývojári guľomety motorizovali, takže sa pri streľbe naozaj pekne roztočia.

mixed-reality_web2016_8_nowat

Nanešťastie sa jedná len o súčasť reklamnej kampane, podobne ako nechvalne známy Nosulus Rift, takže guľomet nezískate s kúpou limitovanej edície v bežnom obchode. Croteam je však vynaliezavá partia výojárov, takže by nás neprekvapilo, keby mali nejakú šialene predraženú edíciu hry, ku ktorej by vám guľomet poslali poštou.

Zdroj: tomshardware.co.uk

Autor: Pavol Ondruška