Ponúka množstvo užitočných doplnkov pre internetový prehliadač.

Google sprístupnil nový dizajn obchodu Chrome Web Store pre širokú verejnosť. Oznámil to na svojom blogu.

Obchod Chrome Web Store ponúka doplnky pre internetový prehliadač Google Chrome. Zároveň si z neho môžete nainštalovať doplnky aj do ďalších prehliadačov, ktoré využívajú jadro Chromium, ako je napríklad Microsoft Edge.

Nový dizajn obchodu s doplnkami je inšpirovaný dizajnovým jazykom Material You, ktorý je už niekoľko rokov základom používateľského rozhrania v Android zariadeniach. Ponúka svieže farby, aktualizované štýly kariet a zlepšenú čitateľnosť ikon.

Chrome Web StoreZdroj: Google
Chrome Web Store

Google v rámci redizajnu pridal nové kategórie rozšírení, ako sú rozšírenia s umelou inteligenciou a nákupné rozšírenia. Obchod vám takisto zobrazí viac odporúčaní na základe toho, čo ste si v minulosti stiahli. A pokiaľ neviete, čo si máte stiahnuť, môžete sa inšpirovať v tipoch od Googlu.

Súčasťou nového dizajnu je aj zlepšené používateľské rozhranie s dôrazom na jednoduchšiu orientáciu a rýchlejší prístup k vyhľadávaniu. Pribudla aj možnosť filtrovať podľa všetkých položiek alebo odporúčaných rozšírení a tém.

Pokiaľ ste si ešte nesťahovali rozšírenia do prehliadača Chrome, určite navštívte vynovený obchod Chrome Web Store. Pri výbere rozšírení si však dajte pozor na to, čo si inštalujete. Aj v tomto obchode sa môžu objaviť falošné doplnky.

Chrome Web StoreZdroj: Google
Chrome Web Store

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit