Začína sezóna grilovania a je tu čas ako prekvapiť svojich známych chuťovkami.

Odhadnúť presný čas

Pravda je taká, že na grilovaní je mimoriadne dôležité kedy mäso dáte z grilu dole. Existuje len krátky čas, kedy je pripravené tak akurát. Veľa závisí od toho, ako ho máte radi. Len ako to vedieť, kedy je ten správny čas.

Aplikácia sondy ?Meater+ do pripravovaného mäsaZdroj: https://gaylechapman.com/blog/meater-plus
Aplikácia sondy ?Meater+ do pripravovaného mäsa

Sonda v podobe pera

Už sme predstavili pred časom riešenie iGrill od firmy Weber, na MWC sme videli novinku s označením Meater. Konkrétne ide o zariadenie Meater+ za 109 €, ktoré funguje čisto bez káblov. Toto zariadenie má predĺžený dosah až na 50 metrov, inými slovami pri grilovaní môžete byť poriadne ďaleko od grilu. Príslušná mobilná aplikácia má odporúčania pre prípravu šťavnatých steakov, kuraťa, morky, rýb a pod. Presnosť merania teploty je 0,5°C a sonda má tvar kovového pera, ktoré zapichnete do pripravovaného mäsa. Aplikácia podporuje platformu Android aj iOS.

Aplikácia Meater zobrazuje prehľadné údaje o stave pripravovanej stravyZdroj: Meater
Aplikácia Meater zobrazuje prehľadné údaje o stave pripravovanej stravy

Dva snímače

Meracie snímače sú v sonde dve – jeden meria priamo vo vnútri mäsa, jeden na povrchu mäsa. Prepojenie medzi Meater+ a mobilnou aplikáciou je pomocou Bluetooth. Deklarovaný dosah 50 metrov sa dosahuje pomocou Bluetooth repeatera. Sonda sa napája pomocou AAA batérie (vydrží na 100 grilovaní) a dodáva sa s dreveným puzdrom. Horný rozsah merania je do 100 °C pre vnútorný snímač a 270 °C pre vonkajší. Dĺžka sondy je 130 mm a priemer má 6 mm.

Dá sa aj lacnejšie

Meater ponúka aj lacnejšie riešenie – sonda s dosahom len 10 metrov (čo často postačuje) stojí 89 € a súprava 4 sond s prepojením cez Wi-Fi je v cene 299 €. V tomto prípade je celá súprava vybavená aj OLED displejom a USB napájaním.

Zdroje: vlastné, Meater

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.