Skupina Discovery zahájila vysielanie športového TV programu Eurosport 4K na Slovensku.

Na Slovensku bude od začiatku k dispozícii pre IPTV klientov Antiku. Štart športu vo veľmi vysokom rozlíšení je podľa mnohých dôkazom dospelosti 4K TV technológie. Rast predaja 4K televízorov za posledné roky dosiahol až 500 %. V podstate iné ako 4K rozlíšenie na našom trhu ani nenájdete. Vo vysokej kvalite na novej stanici tak budete môcť sledovať všetky grandslamové turnaje, cyklistiku Grand Tour a pod.

Podľa Vlastimila Lakatoša, vedúceho TV služieb Antik Telecom práve spolu s Discovery už v roku 2018 úspešne otestovali prvé športové 4K vysielanie prostredníctvom živých prenosov tenisových Roland Garros v sieti Antiku. To že máte 4K televízor konečne budete môcť využiť naplno.

Antik tak ako prvý spúšťa Eurosport 4K. To je kľúčový krok v rozvoji portfólia tohto operátora na Slovensku.

Vysielanie Eurosport 4K je k dispozícii pre všetkých klientov IPTV služieb vo fixných sieťach Antik Telecom v rámci Základného balíka. Spoločnosť Antik začala s vysielaním v 4K už od roku 2017 ako úplne prvá na Slovensku s pomocou set-top boxu vlastnej konštrukcie. Okrem nového programu je už v najvyššej kvalite obrazu možné sledovať dokumentárny obsah, zábery z prírody či zacvičiť si. Eurosport 4K ponúka to najlepšie zo zimných športov, svetovej cyklistiky, najlepších tenisových turnajov a atletiky práve v rozlíšení 4K//UHD. Športový program vysiela s dátovým tokom 19 Mbps v kódovaní HEVC. Antik ho postupne plánuje nasadiť aj prostredníctvom vysielania cez internet (OTT).

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.