Vyzerá to tak, že Čína onedlho zakáže ťažbu kryptomien, alebo ju v maximálnej možnej miere obmedzí. Aktuálne sa situácia analyzuje.

Čína pripravuje list problémových odvetví v priemysle, ktoré chce obmedziť, či úplne zakázať. Hlavne tie, ktoré dajakým spôsobom škodia životnému prostrediu.

Postupom času sa v Číne z ťažby kryptomien stalo priemyselné odvetvie, preto sa ocitlo na tomto zozname, ktorý zostavila Národná komisia pre rozvoj a reformu (NDRC). Komisia ako uvádza, že mnoho odvetví nedodržiava zákony a predpisy štátu.

To, že ťažba kryptomien nie je aktuálne až taká výnosná je zrejmé. Spotreba elektriny bola vždy diskutovanou veličinou pri ťažbe kryptomien.

V Číne je elektrina veľmi lacná a aj preto vznikali rôzne spoločnosti, ktoré ťažili vo veľkom. Najhoršie to bolo na prelome rokov 2017 a na 2018, kedy zažíval trh krach. Spoločnosti ako Bitmain a Canna získali v minulosti obrovské prostriedky na vytvorenie ťažobných serverov a teraz sú na pokraji krachu.

Mnohé z malých čínskych spoločností, ktoré ťažili od zúfalstva jednoducho zariadenia na ťažbu kryptomien vyhadzovali, lebo sa im neoplatilo prenajímať priestory v serverovniach, či iných objektoch.

Ceny kryptomien aktuálne rastú, ale je ťažké povedať, dokedy tak bude. Mnoho odborníkov sa tejto problematike venuje, ale často krát ani oni nevedia predikovať, čo sa na trhu stane. Aktuálne dianie pravdepodobne ovplyvňuje aj Brexit a dianie v Číne.

Zdroj: beincrypto.com

Prečítajte si aj:

Spotify testuje integráciu s Google Mapami a časom riadené ukončenie prehrávania

Značky: