Spotify je jedna z najobľúbenejších hudobných streamovacích  služieb na svete. V novej verzii budú zaujímavé novinky a je možné, že niektoré sa budú týkať len Androidu.

Prvou, možno menej zaujímavou funkciou, ktorá je vo vývoji je funkcia časovača. Vďaka nemu budete môcť ukončiť prehrávanie po vami zadanom časovom úseku. Napríklad po ukončení piesne, či po hodine a podobne. Je to užitočná funkcia napríklad pre tých, ktorí zvyknú zaspávať pri hudbe. Podobnú funkciu ponúka Amazon Music.

Pripojiť sa k priateľom“ (Connect with Friends) bude pravdepodobne funkcia, ktorá umožní ľuďom, ktorí sa nachádzajú vo vašej blízkosti, zdieľať zoznamy skladieb alebo piesne. A to oskenovaním zvukovo-obrazového kódu vygenerovaného v aplikácii jednou zo strán. Táto možnosť by sa mala nachádzať v nastavení „Pripojiť k zariadeniu“.

Ďalšou významnou novinkou, ktorú Spotify usilovne testuje a zdokonaľuje je spolupráca s mapami od Google (zatiaľ pravdepodobne iba na Androide). Waze už toto prepojenie medzi aplikáciami podporuje a funguje parádne. Asi aj preto sa v Spotify rozhodli rozšíriť ponuku podporovaných aplikácií. Pre tých, čo sa ešte s touto službou nestretli, tak ide o to, že vo Waze a v budúcnosti v Google Maps môžete priamo počas navigácie prepínať piesne, pozastaviť prehrávanie a pod. Čiže isté ovládacie prvky Spotify sa integrujú do navigácie.

Poslednou novinkou, ktorá sa pripravuje je funkcia „Mohlo by sa vám páčiť“ priamo pod ovládacími prvkami v Spotify. Vďaka čomu si budete môcť vypočuť iného autora, ktorého odporučí aplikácia na základe vašich obľúbených autorov.

Zdroj: XDA / Twitter

Prečítajte si aj:

Služba Fotky Google prináša automatické orezanie dokumentov a blokov

Značky: