Coolpad robí elegantné telefóny určené hlavne pre mladšiu generáciu. Je to originálny čínsky výrobca, ktorý neskrýva to, že inšpiráciou k dizajnu je iPhone. Práve preto na jeho nových modeloch už nenájdete 3,5 mm jack na pripojenie slúchadiel.  

Novinkou výstavy MWC bol trochu v tajnosti predstavený model Coolpad S1. Ten je vybavený procesorom Snapdragon 821 s frekvenciou 2,35 GHz, je tu až 6 GB RAM a podporou zvuku AKG (súčasť Harman Kardon).

Vo výbave dostáva používateľ AKG slúchadlá, prepojovací adaptér USB-C na 3,5 mm jack, napájací adaptér a telefón. Na slovenský trh príde model v čiernom vyhotovení, pre čínsky trh je určený model v zlatej farbe.

Celkové vyhotovenie pripomína iPhone, potvrdzujeme, že pocit z držania tohto telefónu je veľmi dobrý. Na 4070 mAh batériu vydrží dva dni, jej rýchle nabíjanie trvá menej hodinu.

FullHD displej má uhlopriečku 5,5 palcov, operačný systém je Android 6.0 s nadstavbou od Coolpad. Zadná kamera má rozlíšenie 16 MPx.

A cena? Tá je v prípade modelu so 64 GB pamäťou len 369 Eur. Verzia s pamäťou 128 GB je za 469 Eur.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.