Fámy poprel priamo generálny riaditeľ spoločnosti.

Začiatkom tohto týždňa niektoré médiá informovali o nepotvrdených fámach, kolujúcich po internete, podľa ktorých sa spoločnosť Intel údajne rozhodla odložiť uvedenie svojich pripravovaných procesorov vyrobených 3-nanometrovým výrobným procesom, vrátane procesorov Arrow Lake pre bežné spotrebiteľské a herné počítače.

Generálny riaditeľ spoločnosti Intel Pat Gelsinger však vo štvrtok (23. 2.) takéto fámy rezolútne poprel. Tvrdí, že Arrow Lake je na dobrej ceste, rovnako ako aj serverové procesory Granite Rapids a Sierra Forest, a všetky by mali prísť na trh v roku 2024.

V súčasnosti spoločnosť Intel plánuje vydať procesory 14. generácie Meteor Lake, ktoré by mali na trh prísť niekedy v roku 2023. Výrobca potvrdil, že tieto čipy budú podporovať kódovanie AV1, pričom sa povráva, že budú používať aj firemnú architektúru Xe LPG pre vstavanú grafiku.

Podľa spoločnosti Intel budú po Meteor Lake nasledovať procesory Arrow Lake, plánované na koniec roka 2024. Jej predstavitelia tak opäť popreli fámy, podľa ktorých budú tieto čipy meškať a na trh sa dostanú až v prvej polovici roka 2025.

Zdroj: Tomshardware.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.