Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Cloudflare, dodávateľ platformy zvyšujúcej bezpečnosť, výkonnosť a spoľahlivosť internetových aplikácií, ohlásila Projekt Fair Shot, ktorý ponúka distribútorom vakcín na celom svete možnosť využiť digitálne platformy na zaistenie ich spravodlivej distribúcie. Projekt umožní vládam, regiónom, obciam, zdravotníckym zariadeniam a ďalším organizáciám prístup k Cloudflare Waiting Room, riešeniu transparentného digitálneho poradia, ktoré v spolupráci s akoukoľvek registračnou stránkou dokáže ľuďom poskytnúť informácie o aktuálnej pozícii v „rade“ na očkovanie z pohodlia svojho domova.

Technológia Cloudflare Waiting Room sa môže inštalovať pred akúkoľvek registračnú stránku bez nutných programovacích či iných technických znalostí. Každá osoba, ktorá si chce objednať termín očkovania, dostane pomocou tohto nástroja potvrdenie o svojom poradí, a potom je presmerovaná na registračnú stránku organizácie. Waiting Room (čakáreň) môže byť konfigurovaná distribútorom vakcíny tak, aby informovala každého registrovaného o odhadovanej čakacej lehote a zaslala mu upozornenie hneď, ako sa priblíži čas jeho očkovania. Cloudflare ponúka Projekt Fair Shot distribútorom vakcíny úplne zadarmo, avšak technológiu Waiting Room je možné sprevádzkovať aj v komerčnom nasadení. Ideálna je napríklad na organizovanie on-line predaja vstupeniek na koncerty či športové zápasy, diaľničné kupóny atď.

„Je neuveriteľné, ako rýchlo dokázala vedecká komunita vyvinúť účinné očkovacie látky proti ochoreniu COVID-19,“ povedal Matthew Prince, spoluzakladateľ a výkonný riaditeľ Cloudflare. „Chceme prostredníctvom našich technológií a infraštruktúry pomôcť k čo najrýchlejšej, najefektívnejšej a pritom férovej distribúcii. S projektom Fair Shot dávame našu technológiu Waiting Room voľne k dispozícii všetkým organizáciám, ktoré sú zodpovedné za účinnú distribúciu vakcín bez toho, aby museli investovať do nových technológií.“

V ČR a na Slovensku je partnerom Cloudflare spoločnosť ZEBRA SYSTEMS, ktorá je zodpovedná za dodávky služieb zameraných na bezpečnosť aplikačnej a sieťovej infraštruktúry (vrátane napríklad Cloudflare DDoS a WAF), zvyšovanie výkonnosti a spoľahlivosti internetových aplikácií (Cloudflare CDN a DNS), tímovú spoluprácu (Cloudflare for Teams, Cloudflare Access) či platformy pre vývojárov (Cloudflare Workers).

Viac o projekte firmy Cloudflare môžete nájsť na http://projectfairshot.com/org alebo v blogovom príspevku https://blog.cloudflare.com/project-fair-shot/.

Značky: