Sociálna audio aplikácia oznámila časový rámec vydania verzie aj pre Android.

Spoluzakladateľ Clubhouse Paul Davison v nedeľu na týždennom podujatí Townhall poznamenal, že spoločnosť na verzii pre Android tvrdo pracuje. Uviedol, že jej vývoj bude trvať „niekoľko mesiacov“. Je tak možné, že uvedenia aplikácie Clubhouse pre Android sa dočkáme už niekedy v lete. Clubhouse v januári vo svojom blogovom príspevku uviedol, že s prácami na verzii pre Android začne „čoskoro”. V tom čase pritom nebol prisľúbený žiadny časový rámec a vyjadrenia o verzii pre Android boli nejasné.

Rozširovanie aplikácie aj pre Android môže mať negatívny dopad pre používateľský komfort. Používatelia už dnes napríklad vidia vo svojich informačných kanáloch viac skupín cudzích jazykov. Podľa Paula Davisona sa im preto ťažšie hľadajú priatelia a obsah. V rámci riešenia týchto výziev plánuje Clubhouse vykonať niekoľko zmien, vrátane vylepšenia informačného kanála aktivít aplikácie, nástrojov, ktoré používateľom poskytnú väčšiu kontrolu nad push notifikáciami, a spustenia ďalších funkcií prispôsobenia. 

Spoločnosť je presvedčená, že tieto druhy vylepšení sú nevyhnutné, aby bol Clubhouse úspešný, aj keď rozširuje svoju aplikáciu na väčšiu používateľskú základňu. K rastu určite pomôže aj zrušenie pozvánok, alebo aj sprístupnenie používateľom Androidu.

Absencia verzie pre Android už spoločnosti pritom spôsobila viaceré komplikácie.

Zdroj: TechCrunch

Prečítajte si aj:

Clubhouse pre Android? Vyskúšajte túto českú aplikáciu

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.