Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Chcete byť sám sebe pánom, zarábať viac peňazí a súčasne lepšie zladiť svoj pracovný život so súkromím? Potom ste na najlepšej ceste založiť si firmu. Šéfovať sám sebe považuje za najlepší aspekt svojej práce 67 % zakladateľov niektorých z malých a stredných firiem na Slovensku, čo prevyšuje európsky priemer 59 %. Túto hodnotu si v európskom porovnaní nadpriemerne vysoko cení aj viac ako štvrtina manažérov slovenských MSP (26 % oproti 21 % v Európe).

Dávať ľuďom na všetkých úrovniach možnosť hovoriť do toho, akým spôsobom budú robiť svoju prácu – to je recept, ktorý v malých a stredných firmách imponuje všetkým a nepochybne prispieva k ich úspechu.  A správne vybrané a použité technologie im v tejto slobode a flexibilite poskytujú potrebnú oporu.

Ako sa žije (a pracuje) malým a stredným firmám, zisťovala spoločnosť Microsoft v prieskume medzi 13 000 firmami v 19 europskych krajinách, vrátane 500 zástupcov firiem zo Slovenska. Zistenia o živote, hodnotách a pracovnom štýle malých a stredných firiem, vrátane toho, ako reagujú na moderné trendy a čo pre ne znamená digitalizácia, zahŕňa publikácia Slovenské firmy – moderné či zaostalé?, ktorú si môžete stiahnuť tu.

Rebríček najpozitívnejších stránok práce v malej a strednej firme:

  • zpohľadu majiteľa či zakladateľa
  1. som sám sebe šéfom
  2. lepšie zladím prácu so súkromím
  3. realizujem svoju víziu
  • zpohľadu vedúceho pracovníka
  1. lepšie zladím prácu so súkromím
  2. vytvárame skvelé produkty a služby
  3. realizujem svoju víziu
  • zpohľadu zamestnanca
  1. lepšie zladím prácu so súkromím
  2. vytvárame skvelé produkty a služby
  3. realizujem svoju víziu

Na čo by sa dnes mali malé a stredné podniky zamerať a ako im v tom môže pomôcť štát, rozoberá vo svojom blogu Ondřej Novodvorský, obchodný riaditeľ pre malé a stredné firmy a partnerov v Microsoft Česká republika a Slovensko.

Značky: