Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Existuje veľa rôznych aspektov, ktoré je potrebné zohľadniť pri rozvoji spoločnosti.

Jedným z najdôležitejších je, samozrejme, automatizácia. Automatizácia podnikových procesov môže priniesť nespočetné množstvo výhod, preto sa k tejto technológii obracia čoraz viac podnikov a je dôležité, aby ste ani vy nezostali pozadu.

Čo je automatizácia v podnikaní?

Pozrime sa najprv na to, čo tento pojem vlastne znamená. Automatizácia v podnikaní je využívanie technológií na automatizáciu úloh, ktoré bežne vykonávajú zamestnanci. Môže to zahŕňať čokoľvek od automatizácie e-mailového marketingu až po účtovníctvo.

Mnohé procesy sa dajú automatizovať, čo môže vášmu podniku poskytnúť výhodu oproti konkurencii. Medzi najbežnejšie patria:

Procesy predaja

Pokiaľ ide o predaj, existuje niekoľko rôznych procesov, ktoré možno automatizovať. Patrí sem automatizácia procesu získavania potenciálnych zákazníkov, automatizácia procesu kontroly objednávok, procesu predaja a automatizácia spracovania objednávok.

Online marketing

Marketing je ďalší obchodný proces, ktorý možno automatizovať. Patrí sem automatizácia e-mailového marketingu v podobe automatických personalizovaných e-mailov zákazníkom, marketingu na sociálnych sieťach a populárna optimalizácia pre vyhľadávače (SEO).

Marketingové procesyZdroj: elements.envato.com
Marketingové procesy

Rezervácie

Rezervácie môžete automatizovať pomocou online rezervačného systému. Rezervačný systém je softvérové riešenie, ktoré umožňuje zákazníkom jednoducho rezervovať a zaplatiť za služby bez potreby komunikácie so zamestnancom. Objednávky môžu vykonávať kedykoľvek a kdekoľvek.

Zákaznícke služby

Automatizácia týchto procesov môže zlepšiť čas odozvy, poskytnúť lepšiu zákaznícku skúsenosť a uvoľniť pracovníkov, aby sa mohli sústrediť na dôležitejšie úlohy. Týmito úlohami môžu byť: privítanie zákazníkov, zhromažďovanie údajov o zákazníkoch (napríklad čísla účtov) na vyplnenie budúcich formulárov, vyzvanie zákazníkov na obnovenie hesla

overovanie účtov, základné riešenie problémov s produktmi, ktoré nefungujú podľa očakávania.

Zákaznícky servisZdroj: elements.envato.com
Zákaznícky servis

Procesy v oblasti ľudských zdrojov

Pokiaľ ide o podnikanie, jedným z najdôležitejších aspektov sú ľudské zdroje (HR). HR procesy, ako je napríklad schvaľovanie dovoleniek, možno automatizovať, aby sa ušetril čas a zvýšila efektivita. Pomocou automatizácie podnikových procesov môžete vytvoriť systém, v ktorom môžu zamestnanci podávať žiadosti o dovolenku online. To umožní manažérom rýchlo a jednoducho skontrolovať a schváliť žiadosti.

Okrem toho sa automatizácia môže použiť aj na riadenie ďalších úloh v oblasti ľudských zdrojov, ako sú mzdy, benefity a školenia.

Vyberte si napríklad služby spoločnosti vo forme podpory ekonomického systému – hosting Pohody.

Značky: