Sony predstavilo novinku v podobe modelu Xperia XZ2 Premium so 4K HDR displejom a duálnou kamerou.

Po predstavení vlajkovej lode Sony Xperia XZ2 koncom februára Sony predstavilo aj nástupcu minuloročného modelu Xperia XZ Premium.

Model Xperia XZ2 Premium má po vzore predchodcu, obrazovku s najvyšším rozlíšením aké bolo kedy použité v smartfónoch. Novinka je vybavená duálnym fotoaparátom s vysokou citlivosťou pre fotografovanie v úplnej tme a záznamom 4K HDR videií.

Od modelu Xperia XZ2 Premium môžete očakávať vylepšenia vo veľa smeroch. Aj napriek tomu, že dizajnovo vychádza z nového rukopisu spoločnosti Sony, Omni Balance, tak prináša vylepšenia najmä v multimediálnej oblasti so zameraním na displej, fotografiu a zvuk.

Krátky prehľad špecifikácií:

  • Platforma: Android 8.0 Oreo
  • Rozmery: 158 x 80 x 6,4-11,9 mm, 236 gramov
  • Čipset: Snapdragon 845 s 6 GB RAM
  • Displej: 5,8″ 4K HDR LCD, pomer strán 16: 9
  • Zadná kamera: Nový duálny fotoaparát, ISO 51 200 pre fotografie, ISO 12 800 pre video
  • Predná kamera: 13 Mpx s 1/3,06 „snímačom slabého osvetlenia
  • Batéria: 3,450mAh
  • Extra: vibračná odozva (po vzore Xperia XZ2), IP68, Bezdrôtové nabíjanie

Xperia XZ2 Premium vs. XZ2, kľúčové rozdiely

Modely Xperia XZ2 Premium a XZ2 využívajú pre poskytnutie čo najvyššieho výkonu čipset Snapdragon 845. Model XZ2 Premium ponúka viac RAM pamäte. Tá je na úrovni 6 GB. V porovnaní displejov prichádza pri modeli Premium iba k malému navýšeniu uhlopriečky na 5,8”, ale podstatný rozdiel sa deje pri rozlíšení, ktoré sa zvýši na 4K. Xperia XZ2 Premium obsahuje aj batériu s vyššou kapacitou. Oproti modelu XZ2 narastie o 270 mAh.

Pri porovnaní fotoaparátov model XZ2 Premium prináša oproti XZ2 revolúciu. Na konkrétny prínos obrovskej citlivosti ISO 51 200 si budeme musieť počkať na reálne testy, ale použitý čip, ktorý bol predstavený na MWC 2018 sľubuje dobré fotky aj pri slabom osvetlení.

Duálny fotoaparát pri XZ2 Premium ponúka dva snímače. Primárny RGB snímač je doplnený sekundárnym monochromatickým. Zlúčenie snímok pomocou špeciálneho procesora z týchto dvoch fotoaparátov by mal ponúknuť fotky s dôrazom na detaily. Očakávať môžeme aj výrazné zníženie šumu pri fotografiách, ktoré boli nasnímané pri horších svetelných podmienkach.

Medzi ďalšie funkcie v novej Xperii XZ2 Premium patria aj superspomalené video pri 960fps a schopnosť nahrávať 4K HDR videá, ktoré vyniknú počas prehrávania na 4K HDR displeji.

Model Xperia XZ2 Premium dnes spoločnosť Sony odhalila bez predošlého ohlásenia. Farebné prevedenie ostáva verné chrómovému povrchu s vysokým leskom, čiernemu a striebornému. Predaj by sa mal spustiť v lete. 

zdroj: phonearena

Prečítajte si aj:

Simulátor, ktorý zobrazí následky výbuchu atómovej bomby v každom meste na svete

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.