Okrem očakávaných vylepšení sa črtá aj jedno prekvapenie.

Samsung sa pripravuje na uvedenie novej generácie skladateľných zariadení Galaxy Z Flip6 a Galaxy Z Fold6. Tie kórejská spoločnosť predstaví už 10. júla počas udalosti Unpacked v Paríži. Počas konferencie by mali byť uvedené aj nové hodinky série Galaxy Watch7, ktoré by mali byť sprevádzané aj hodinkami Galaxy Watch Ultra. V súvislosti s blížiacou sa konferenciou Unpacked sa nové slúchadlá síce spomínajú iba okrajovo, avšak nie je vylúčené, že počas nej budú nakoniec skutočne uvedené. Je však vysoko pravdepodobné, že Samsung sa im bude venovať iba okrajovo.

Pripomeňme si, že Galaxy Buds2 Pro boli na trhu uvedené v polovici roka 2022 a Galaxy Buds2 ešte v roku 2021. Portál GSMArena však informuje, že Galaxy Buds3 a Buds3 Pro prinesú dôležité vylepšenia, pričom už aj základný model bude mať zvýšenú odolnosť proti prachu a vode na úrovni IP57.

Slúchadlá Galaxy Buds2
Samsung Galaxy Buds2

Pri Galaxy Buds3 bude každé jedno slúchadlo používať jeden reproduktor, ale budú zároveň podporovať vysoko kvalitný zvuk (24-bit, 96 kHz) a aktívne potlačenie hluku (ANC). Výdrž batérie na jedno nabitie by sa mala pohybovať na úrovni 5 hodín. Pokročilejší model Galaxy Buds3 Pro bude vybavený 2-pásmovými reproduktormi, avšak budú mať aj lepšiu výdrž batérie na úrovni až 6 hodín.

Dobrou správou z oblasti výdrže batérie je nové nabíjacie puzdro pre obidva modely – základný model tak dokáže dosiahnuť celkový čas používania na úrovni až 24 hodín a vlajkový až 30 hodín. To znamená, že Samsungu sa medzigeneračne podarila zvýšiť celková doba používania slúchadiel o približne 20 %, a to aj napriek tomu, že puzdro Galaxy Buds3 Pro bude mať rovnakú kapacitu batérie ako jeho predchodca.

Samsung Galaxy Buds2 ProZdroj: Samuel Hindy
Samsung Galaxy Buds2 Pro

Do Galaxy Buds3 Pro sa dostane aj jeden nový prvok výbavy s názvom Blade Lights, o ktorom nie sú známe žiadne ďalšie detaily. S prihliadnutím na názov je možné, že Samsung novú generáciu Galaxy Buds3 Pro vybaví RGB svetlom na indikáciu rôznych zvukových režimov a ďalších nastavení. 

Je však známe, že model Buds3 Pro bude vybavený adaptívnym ANC a Ambientným režimom s automatickou reguláciou. Základný model tieto dva prvky vo svojej výbave mať nebude. Obidva modely však do nej dostanú Bluetooth 5.3 s Auto Switch a podporu SmartThings Find.

Cena nových Galaxy Buds3 a Buds3 Pro nie je známa. Mohla by sa však pohybovať na úrovni 230 eur pre model Pro a 150 eur pre základný model Buds3.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.