Ten potvrdzuje viaceré dizajnové zmeny.

Predstavenie dvojice skladateľných telefónov Galaxy Z Fold6 a Galaxy Z Flip6 sa nezadržateľne blíži. Aj preto nie je vôbec prekvapujúce, že takmer každý deň sa objavujú nové informácie, ktoré v podstate už iba potvrdzujú predchádzajúce fámy. Samsung tento rok svoju konferenciu Unpacked naplánoval na 10. júla. Tá sa bude konať pred letnými olympijskými hrami v Paríži, pričom počas udalosti nebudú predstavené iba skladateľné telefóny, ale kopec zaujímavého hardvéru z oblasti nositeľnej elektroniky. 

Nedávna fotografia s detailom prednej steny Galaxy Z Fold6 síce odhalila pomerne hrubé rámiky, ale neskôr sa objavila fotografia celej prednej strany tohto smartfónu, ktorá vyzerala napodiv veľmi dobre. K tejto neoficiálnej fotografii sa teraz pridáva oficiálne vyzerajúci obrázok, na ktorom sa nenachádza iba Galaxy Z Fold6, ale aj Galaxy Z Flip6. Portál GSMArena informuje, že obrázok pochádza z kazachstanskej webovej stránky spoločnosti Samsung. Hoci obidve zariadenia nie sú zobrazené v najlepšej polohe, tak dokážu poskytnúť veľmi dobrú predstavu o ich dizajne, ale aj o niektorých ďalších zmenách.

Samsung Galaxy Z Fold6 a Z Flip6 na prvom oficiálnom obrázkuZdroj: Reddit/UnironicallyMe37
Samsung Galaxy Z Fold6 a Z Flip6 na prvom oficiálnom obrázku

Z obrázka je možné vyčítať, že hlavnou dizajnovou črtou Galaxy Z Fold6 sú ostrejšie rohy a vyzretejší dizajn v štýle Galaxy S24 Ultra. Rozhodne sa toto zariadenie nepodobá na svojho predchodcu Galaxy Z Fold5, ale vyzerá oveĽa “luxusnejšie”. V súvislosti s dizajnom sa objavila aj ďalšia dôležitá informácia. Vonkajší displej Galaxy Z Fold6 bude mať nový pomer strán 22:9, čo znamená, že displej bude širší a nižší, aby ho bolo možné používať oveľa pohodlnejšie, než pri predchádzajúcich generáciách. Zmeny síce nie sú príliš výrazné, ale určite prispejú k celkovo pohodlnejšiemu používaniu tejto skladateľnej novinky. 

Detail fotoaparátov Galaxy Z Fold6Zdroj: Anthony
Detail fotoaparátov Galaxy Z Fold6

Nedávno sa objavilo aj niekoľko informácií o novom dizajne zostavy fotoaparátov. Nie, že by ho bolo potrebné meniť, ale fotoaparáty niekoľkých generácií Galaxy Z Fold sú v rovnakom vertikálnom usporiadaní, čo už môže pôsobiť trochu nudne. Nový obrázok nakoniec jednu zo zmien pri fotoaparátoch predsa len potvrdzuje. Ňou je nové vrúbkované lemovanie okolo objektívov. Zároveň sa zdá, že zadný fotoaparát vyčnieva o niečo viac.

Spolu so skladateľnými smartfónmi  Galaxy Z Fold6 a Z Flip6 budú 10. júla predstavené aj ďalšie veľmi zaujímavé zariadenia – inteligentné hodinky série Galaxy Watch7, nové modely Galaxy Watch Ultra a Galaxy Watch FE spolu s prsteňom Galaxy Ring.

Zdroj: Reddit/UnironicallyMe37, GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.