Po ôsmich rokoch táto skupina nebude ďalej aktívna.

Podľa webu TorrentFreak bola skupina založená v roku 2014 a patrila medzi stálice v prelamovaní ochrany hier. Zaslúžila si aj svoj rešpekt a obdiv, no je prirodzené, že vydavatelia hier nezdieľali obdiv k takejto činnosti. Historicky majú za sebou viac ako 7000 titulov s označením CODEX.

Teraz však skupina ukončí svoju činnosť, aspoň podľa objavených informácií z poznámok k vydaniu hry The Sims 4 My Wedding Stories. Skupina vraj dosiahla svoj cieľ. Dôvodom by teda nemali byť vnútorné nezhody alebo reštrikcie zo strany štátnych orgánov, ako napríklad polície. V našich končinách je známa aj skupina nazvaná ako RELOADED. Mnohí ju môžete poznať práve z rôznych crackov známych hier. Medzi mnohými môžeme spomenúť napríklad Max Payne 3.

Po odchode takejto skupiny sa môžu objavovať napodobneniny tým, že niekto prevezme ich názov a bude ho používať vrátane iných prvkov charakteristických pre skupinu CODEX. Toto sa bežne deje nielen vo svete crackovania hier alebo programov ale aj nelegálne získavaných filmov. Ak sa teda táto značka bude objavovať aj pri novo vydaných hrách, je vysoko pravdepodobné, že už nepôjde o pôvodnú skupinu. Tým môže byť poznačená aj kvalita produkcie, ak sa dá o nelegálnom prelamovaní ochrany hovoriť týmto spôsobom.

Zdroj: TorrentFreak

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.