Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Huawei a ČSOB dnes na spoločnej tlačovej konferencii predstavili mobilnú bankovú aplikáciu ČSOB SmartBanking, ktorá je plne integrovaná do ekosystému HMS. V praxi to znamená, že používa Huawei Mobile Services – mobilné služby od Huawei. Tie v nových smartfónoch Huawei nahrádzajú služby od Googlu.

“Rozširovanie ponuky lokálnych aplikácií v AppGallery je našou top prioritou. Vieme, aké dôležité sú bankové aplikácie pre používateľov smartfónov. Preto sme veľmi radi, že môžeme “na palube” privítať práve ČSOB, ktorá svoju aplikáciu pre internetbanking plne integrovala pre mobilné služby Huawei,” povedal David Liška, HMS Ecosystem Leader pre Huawei Slovensko.

ČSOB nie je jedinou slovenskou bankou, ktorej aplikáciu nájdeme v obchode AppGallery. Je však prvou, ktorá do svojej aplikácie v plnej miere implementovala mobilné služby Huawei (HMS), ktoré sú náhradou za služby od Googlu.

Analýzy nám ukázali, že 3 najpoužívanejšie zariadenia s Androidom našich klientov pochádzajú od Huawei a dohromady smartfóny tejto značky používa 13% našich klientov. Keď sa naskytla príležitosť poskytnúť klientom plne integrovanú aplikáciu pre nové Huawei AG smartfóny, bol to pre nás jasný impulz, prečo sa pozerať týmto smerom. Cieľom bolo poskytnúť plne integrovanú aplikáciu, ktorú môžu používať aj majitelia nových Huawei AG modelov,” prezradil Jaroslav Vojčík, Head of Digital Division v ČSOB.

“Keďže sme mohli komunikovať priamo s lokálnym tímom Huawei, ktorý nám poskytol technickú podporu a zapožičal testovacie zariadenia, spolupráca bola bezproblémová,” dopĺňa Jaroslav Vojčík.

Prvá verzia aplikácie ČSOB (ešte bez integrácie pre HMS) bola v AppGallery dostupná od 14. februára. K dnešnému dňu zaznamenala viac ako 19 000 stiahnutí. Až 1500 nových aktivácií mobilného bankovníctva pritom pochádzalo práve z aplikácie, nainštalovanej prostredníctvom AppGallery.

Druhá verzia aplikácie ČSOB (s plnohodnotnou integráciou do ekosystému HMS) bola spustená 19. mája. K dispozícii je na stiahnutie v obchode AppGallery pod názvom SmartBanking. V aplikácii môžu klienti banky pristupovať k svojim účtom a ďalším produktom tak, ako sú zvyknutí z iných platforiem.

Viac o lokálnych aplikáciách pre Huawei telefóny

ČSOB má aplikáciu, ktorá je plne optimalizovaná pre Huawei AG telefóny a využíva aj Huawei mapy. A čo ostatné banky? (DOPLNENÉ)

Značky: