Doplnené 9. júna 2020: ČSOB SmartBanking je k dispozícii vo verzii 7.3H už aj s mapovými podkladmi od Huawei.

Pôvodný článok 4. júna 2020: ČSOB SmartBanking v Huawei AppGallery má plne integrované HMS služby.

ČSOB je prvá banka, ktorá je kompletne optimalizovaná pre Huawei AG telefóny bez Google služieb. V praxi to znamená, že využíva HMS, mobilné služby od Huawei. Táto informácia určite poteší všetkých používateľov smartfónov radu P40 a ďalších AG telefónov. Ich kompletný zoznam nájdete v tomto článku.

ČSOB SmartBanking nájdete v Huawei AppGallery pod názvom SmartBanking. Aplikácia je k dispozícii vo verzii 7.2H, aktualizácia je dostupná od 19. mája. Plná integrácia HMS služieb znamená, že ČSOB nahradila všetky Google služby alternatívami od Huawei.

V ČSOB SmartBanking pre Huawei sú zabudované aj Huawei mapy, táto funkcia však zatiaľ nie je k dispozícii pre verejnosť. Stane sa tak čoskoro, keď banka odstráni existujúce technické problémy s mapami, ktoré sa môžu objaviť na niektorých zariadeniach. ČSOB do budúcnosti plánuje integrovať aj push notifikácie, tie zatiaľ nie sú dostupné ani v Google verzii. Doplnené: Od 9. júna 2020 je k dispozícii verzia 7.3H aj s fungujúcimi mapami.

ČSOB sa rozhodlo pre spoluprácu s Huawei na základe toho, že 13% klientov tejto banky používa Huawei telefóny. V zozname TOP10 telefónov je viac ako polovica od tejto značky. Prvá verzia aplikácie bola v AppGallery dostupná od 14. februára a do dnešného dňa si ju stiahlo viac ako 14 500 používateľov. Banka pritom zaznamenala 1 500 nových aktivácií mobilného bankovníctva práve z aplikácií, ktoré boli nainštalované z AppGallery.

Huawei sa vyjadril aj k téme ostatných bánk. Spolupracuje a rokuje so všetkými slovenskými bankami. V prípade niektorých bánk prebieha testovanie funkcionality push notifikácií, v prípade ostatných bánk sa čaká na interné schválenie v rámci banky. A niektoré banky nasadzujú HMS služby globálne, takže všetky tieto veci môžu spôsobovať určité zdržanie oproti pôvodným plánom.

ČSOB SmartBanking s HMS službami od Huawei

ČSOB SmartBanking s HMS službami od Huawei – štatistiky

Prečítajte si aj:

Dôležitý míľnik pre Huawei: IDS BK je prvá slovenská aplikácia, ktorá má v sebe integrované Huawei mapy

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit