Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Úrazy patria medzi stresujúce faktory nielen samotných zranených detí, ale aj ich rodičov, preto aj s nástupom školského roka sa musia mať na pozore. Škola a mimoškolské aktivity prinášajú so sebou nové výzvy, ale aj nástrahy. Podľa štatistík ČSOB sa deti za minulý školský rok najčastejšie zranili pri pádoch, nasledovali narazenia, ale i uhryznutia zvieraťom.

Úrazy sa týkajú častejšie chlapcov ako dievčat

Najčastejšie hlásia úrazy rodičia 9-ročných chlapcov. Podľa štatistík ČSOB Poisťovne je počet chlapčenských úrazov v porovnaní s dievčatami až dve tretiny.

Menšie či väčšie rany môže v takomto prípade pomôcť riešiť úrazové poistenie, ktoré je k detskému účtu Sloník za výhodnú sumu 6,64 €. Poistenie zahŕňa:

  • – poistenie trvalých následkov do výšky až 20 000 €, dvojnásobok pri dopravnej nehode,
  • – odškodné za chirurgický zákrok z dôvodu úrazu 100 €,
  • – odškodné za hospitalizáciu po úraze 5 € / deň.

Takto získané prostriedky môžu výrazne pomôcť pri rehabilitácii, kúpe nadštandardných zdravotníckych pomôcok, alebo potešiť malého pacienta.

Vreckové na účet

Začiatok školského roka môže byť dôvodom na zamyslenie sa aj nad spôsobom, akým budú ratolesti dostávať vreckové. Jednou z možností je aj vzdelávanie k finančnej zodpovednosti a posielanie nízkej sumy priamo na účet dieťaťa. Platobnú kartu môže dieťa používať už od 6-tich rokov priamo pod dohľadom rodičov. Dieťa môžu kontrolovať  napríklad nastavením limitu na karte, upozornení môžu byť sms-notifikáciou, prehľad sa dá urobiť aj kontrolou pohybov na účte prostredníctvom elektronického bankovníctva alebo mobilnej aplikácie.

Detský balík Sloník ponúka aj ďalšie služby:

– sporiaci účet pre deti s výhodami,

– stavebné sporenie Profit Mini bez poplatku za uzatvorenie zmluvy o stavebnom sporení,

– životné poistenie Junior Mix, ktoré sa o deti finančne postará aj v prípadoch, keď nebudú môcť ich rodičia.

Značky: