Po dvoch rokoch po úspechu s mininabíjacím káblom pripravuje slovenská spoločnosť CulCharge unikátnu novinku – externú batériu so zabudovaným USB káblom na prívesku pre smartfóny. S CulCharge PowerBank sa už nestane, že telefón nebude mať energiu práve vtedy, keď to jeho majiteľ najviac potrebuje.

Miniatúrna nabíjačka v tvare kľúčov od auta s kapacitou 1000 mAh a hmotnosťou 38 gramov bude slúžiť ako záložný zdroj energie, ktorý je stále s jeho majiteľom, priamo na jeho kľúčenke. Okrem toho poslúži aj na prenos dát a na nabíjanie mobilu napríklad z počítača. Dizajn externej batérie vznikol v spolupráci s Vysokou školou výtvarných umení v Bratislave.

CuCharge3_nowat

Dvojica mladých podnikateľov Jozef  Žemla a Viktor Reviliak, ktorí za projektom stoja, spustili v stredu crowdfundingovú kampaň na portáli Indiegogo, kde chcú získať prostriedky potrebné na štart výroby. Prvých 50 tisíc USD už získali od Telekomu. Produkt by sa mal dostať na trh v decembri 2015.

CulCharge2_nowat

„Každý z nás už zažil situáciu, kedy naozaj potreboval svoj telefón, ale jeho batéria nevydržala. CulCharge Power Bank prináša bezstarostné nabíjanie priamo do vášho vrecka. Okrem vstavanej batérie môžete svoje zariadenie nabiť aj pripojením CulCharge PowerBank napríklad k počítaču alebo inému zariadeniu. Týmto spôsobom nabíjate samotný telefón, ako aj batériu v kľúčenke,“ opisuje skúsenosti s používaním prvých prototypov Jozef Žemla.

„Sme veľmi radi, že máme takéhoto partnera, ktorý stojí pri nás a vychádza nám v ústrety – verím, že toto nie je posledná spolupráca,“ dodáva Viktor Reviliak.

„Telekom dlhodobo vyhľadáva a podporuje inovatívnych vývojárov, či už priamo, alebo prostredníctvom súťaží ako Business Wall of Fame. Smartfóny v súčasnosti dominujú trhu, no vývoj batérií stále tak trochu zaostáva. CulCharge PowerBank je veľmi praktickým a jednoduchým riešením pre situácie, keď sa človeku vybije telefón práve vtedy, keď ho najviac potrebuje,“ uviedol Peter Gál, senior manažér Slovak Telekomu zodpovedný za oblasť rozvoja nového podnikania.
Viac informácií nájdete na stránke igg.me/at/culcharge2.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.