Originálny slovenský projekt #6ZMYSLOV: CUPRA ZRAKOM, CHUŤOU, SLUCHOM, VÔŇOU A DOTYKOM ORIGINÁLNYCH SLOVENSKÝCH UMELCOV predstavuje CUPRA Formentor ako komplexné dielo oslovujúce všetky zmysly. 5 vybraných slovenských umelcov a majstrov svojho remesla vyjadruje prostredníctvom svojej tvorby a umenia 5 zmyslov reprezentujúcich zážitok CUPRA. A čo je 6. zmyslom? Sledujte na instagrame cupra_slovakia, alebo www.cupraofficial.sk

CUPRA Formentor VZ5 je novou definíciou originálneho majstrovského diela modernej technológie a dizajnu. Formentor VZ5 je doteraz najprogresívnejšie vyjadrenie čistého výkonu a exkluzivity značky CUPRA.

Váš zrak osloví jedinečný dynamický dizajn doplnený 20″ diskami a decentnými karbónovými doplnkami. Vďaka širokej škále konfigurovateľných režimov CUPRA FORMENTOR VZ5 vyhovie aj vašej chuti. Podľa seba si môžete individuálne nastaviť voliteteľné režimy, ako je kontrola nad podvozkom, riadením, ale aj odozvu na plyn.

Váš sluch si zamiluje najatraktívnejší a najúžasnejší zvuk vo svojej triede, vďaka nášmu najvýkonnejšiemu 2,5-litrovému 5-valcovému motoru. Z 0 na 100 km/h akceleruje len za 4,2 sekundy. Najsilnejší FORMENTOR má čuch na bezpečnú jazdu vďaka pokročilým čiastočne autonómnym asistenčným systémom. A váš hmat určite uspokoja úplne nové sedadlá CUPBucket čalúnené jemnou kožou, ktoré vám poskytnú vynikajúcu oporu tela a pohodlie.

„Radosť zachytiť tieto krásne krivky“ hovorí fotograf Peter Sedláčik

Peter Sedláčik je fotograf, ktorý svojou tvorbou už dávno prekročil hranice Slovenska. Spolu so svojou umeleckou partnerkou Žužu Gálovou tvoria unikátny a originálny projekt Lens Between Us. Práve jeho originálny pohľad na svet, umelecká invencia a precíznosť sú dôvody, prečo v originálnom slovenskom projekte #6zmyslov reprezentuje zmysel ZRAK.  

A čím zaujala CUPRA FORMENTOR jeho profesionálne oko? Pre zachytenie krásy dravého auta, akým je CUPRA Formentor, som upriamil pozornosť na detaily, ktoré ma najviac oslovili pri pohľade na auto. Pre mňa je to dizajn predných aj zadných svetiel. Dynamické, originálne a sofistikované. “Hmm, bola radosť zachytiťi tieto krásne krivky.” Dodáva Peter Sedláčik.

Dizajn CUPRA Formentor je naozaj neprehliadnuteľný. Výrazná kapota, markantný dizajnový jazyk a honosný zadný spojler to je jedinečný dizajn prezentujúci výkonom, ktorý vynikne. Aj svetelný podpis je skutočne nezameniteľný: Vycibrený dizajn a jasnejšie osvetlenie s dlhou životnosťou. Predné LED svetlomety dodávajú CUPRA Formentor charakteristický profil značky. Navzájom prepojené zadné LED svetlá akcentujú športový charakter a privítajú Vás, keď sa priblížite. 

CUPRA FORMENTOR VZ5
CUPRA FORMENTOR VZ5

„Je to dravec!“ priznáva šéfkuchár Michal Konrád

„CUPRA to nie je žiadny bylinožravec – rozhodne má schopnosť uloviť. A zvnútra je všestranná. Môže byť príjemná, pohodová, ale aj tvrdá. Je taká, ak sa bavíme o chuti, komplexná.“ Tak chutí CUPRA Formentor podľa šéfkuchára.  

Michal Konrád je šéfkuchár, ktorý momentálne realizuje svoj vlastný streetfoodový projekt Bao Brothers. Pracoval v špičkových reštauráciách Cocoon, Kyashii či Chino Latino v Londýne. Na Gurmán Awards ho ocenili titulom Kuchár roka na Slovensku. 9 rokov šéfoval v bratislavskej reštaurácii Fou Zoo, ktorá pod jeho vedením získala titul prestížnej svetovej organizácie Gault & Millau. Potrebujete ďalší dôvod, prečo v originálnom slovenskom projekte #6zmyslov reprezentuje CHUŤ?

Jazda v CUPRA Formentor vyhovie každej chuti. Individualizácia zážitku z jazdy prichádza vo forme výberu jazdného režimu. Vďaka širokej škále konfigurovateľných režimov máte väčšiu kontrolu nad podvozkom, riadením a odozvou na plyn.

CUPRA FORMENTOR VZ5
CUPRA FORMENTOR VZ5

„Vzrušenie, nadšenie a radosť“ tvrdí DJ Milan Lieskovský

Milan Lieskovský je producent a DJ, ktorý hral na jednom pódiu so svetovými hviezdami ako Jose Amnesia, DJ Tiësto, Above & Beyond, Judge Jules či Paul Van Dyk. Jeho najznámejším dielom je skladba Elenya, ktorá sa objavila aj na slávnostnom odovzdávaní Oscarov v Hollywoode. Aj preto v originálnom slovenskom projekte #6zmyslov reprezentuje zmysel SLUCH.

“Naštartuješ a je ti jasné, že túto jazdu si zapamätáš. Mal som šťastie previezť sa na nej takmer po celom Slovensku a dnes by mi mohli zaviazať oči, posadiť ma a ja naštartujem a hneď viem, že je to Cupra. Je to dominantný zvuk, ktorý vyvoláva vzrušenie, nadšenie a radosť. Cupra to vie a poskytne sluchu dokonalý zážitok.” Tak opisuje jazdu v CUPRA Formentor Milan Lieskovský. 

Najlepší zvuk má, samozrejme, najvýkonnejšie vozidlo CUPRA, aké sme kedy vyrobili – CUPRA FORMENTOR VZ5. Má dynamický 2,5-litrový päťvalcový motor s výkonom neuveriteľných 390 koní a vytvára najatraktívnejší a najúžasnejší zvuk motora vo svojej triede. Z 0 na 100 km/h akceleruje len za 4,2 sekundy a maximálnu rýchlosť dosahuje pri hodnote 250 km/h. Navyše je vybavený revolučnou dvojspojkovou prevodovkou pre plynulejšie a rýchlejšie radenie a technológiou 4Drive, ktorá zabezpečuje perfektnú priľnavosť a agilitu v každej situácii.     

CUPRA FORMENTOR VZ5
CUPRA FORMENTOR VZ5

„Vďaka vôni sa dokážeme zamilovať“ priznáva parfumérka Natália Gápľovská

Natália Gápľovská je zakladateľkou značky LUMINIA a v roku 2018 získala ocenenie Podnikateľka roka za inovácie, ktoré vniesla do takej tradičnej oblasti ako je výroba sviečok. Dnes sa jej parfumy a vonné sviečky predávajú takmer do celého sveta pod značkou LUMINIA. V originálnom slovenskom projekte #6zmyslov reprezentuje zmysel ČUCH.

A ako Natálii vonia CUPRA? 

„Mne CUPRA vonia ako dobrodružstvo, morský vánok, rýchlosť, vôňa jazmínu, vášen, závan sviežeho vzduchu po letnej búrke, vzrušenie, cítim zvedavosť a blízkosť diaľok.“ 

Samozrejme, že má CUPRA Formentor čo ponúknuť aj zákazníčkam: Okrem nezameniteľného dizajnu a neúprosného výkonu s najmodernejšími a najinovatívnejšie technológiami a bezpečnostnými prvkami vznikol úplne nový automobilový dravec. Ale taký, ktorého poľahky skrotíte. Spolu so systémom Travel Assist ponúka pokročilú bezpečnosť vodiča, ktorá vás udrží v jazdnom pruhu a neustále vás chráni na cestách. Parkovací asistent vás zase poteší na začiatku i na konci vašej cesty tým, že vám uľahčí stresujúce parkovanie na ťažko dostupných miestach.

CUPRA FORMENTOR VZ5
CUPRA FORMENTOR VZ5

Keď sa nám niečo páči, máme chuť sa toho dotknúť“ prezrádza Viera Brunovská

„CUPRA je to auto, ktoré vás určite zaujme dizajnom a krivky tohto auta boli inšpiráciou pre osobný amulet, ktorý som vytvorila. Chcela som, aby vyjadroval aj ďalšie vlastnosti auta – dynamiku, rýchlosť, hravosť… Preto je amulet CUPRA z mojej dielne nielen dekoratívnym príveskom, ale aj hračkou, ktorá vás môže baviť a nielen sa vám páčiť.“

To sú slová Viery Brunovskej – šperkárky v slobodnom povolaní. Jej diela sú vystavované doma, aj v zahraničí. Sú ozdobou mnohých súkromnych zbierok aj zbierok Slovenskej národnej galérie. V originálnom slovenskom projekte #6zmyslov jej dielo reprezentuje zmysel HMAT.

CUPRA Formentor sa vás dotkne exkluzívnym interiérom, ktorý v ničom nezaostáva: zaujme vás svojím moderným a športovým charakterom, ktorý jedinečným spôsobom prezentuje životný štýl značky CUPRA. Už pri otvorení dverí sa prejaví výnimočný charakter vozidla: LED uvítacie svetlo, volant CUPRA a športové sedadlá čalúnené kožou okamžite sprostredkujú pocit pohodlia a bezpečia.

Pri pohľade do interiéru sa zdá, že sa palubná doska vznáša. Toto horizontálne spojenie medzi dverami vodiča a spolujazdca podčiarkuje expresivitu vozidla. Vysoká kvalita exkluzívneho dizajnu v interiéri je zrejmá na prvý pohľad – napríklad kombináciou tmavých chrómových a čiernymi lesklými akcentmi. Pohodlné športové sedadlá s operadlami v karbónovom prevedení dodávajú interiéru ľahkosť, ktorá hravým spôsobom nadväzuje na vysokovýkonný charakter vozidla a šikovne ho zvýrazňuje. Sedadlá s nižšou polohou sedenia zároveň poskytujú príjemný, ergonomicky optimalizovaný komfort jazdy.

CUPRA FORMENTOR VZ5
CUPRA FORMENTOR VZ5

Objavte o CUPRA viac na instagrame cupra_slovakia, alebo www.cupraofficial.sk.

Zdroj: Cupra

Značky:

Nechajte nám správu