Využíva unikátnu technológiu, ktorá v prípade potreby ochráni všetky krehké partie detského tela.

Cybex Anoris T i-Size je prvá detská autosedačka na svete s integrovaným celotelovým airbagom. Táto unikátna technológia, nad ktorou začal zakladateľ spoločnosti Cybex, Martin Poš, premýšľať už pred viac ako 15 rokmi, je navrhnutá tak, aby v prípade autonehody poskytla maximálne bezpečie a šetrne ochránila všetky krehké partie detskej postavy.

Unikátnosť a spoľahlivosť technológie potvrdili absolútne víťazstvá autosedačky od Cybexu v nezávislých testoch Stiftung Warentest a ADAC. Anoris T i-Size získala ako jediná z tridsiatich autosedačiek ocenenie „Veľmi dobré“ a v kategórii „Kleinkind plus Kind“ dosiahla s hodnotením 1.5 najlepší celkový výsledok všetkých čias. Nad konkurenciou zvíťazila aj v teste bezpečnosti pri náraze s hodnotením 0.9 a v celkovej kategórii Bezpečnosť s hodnotením 1.2.

Cybex Anoris T i-SizeZdroj: TOUCHIT
Cybex Anoris T i-Size je revolučná detská autosedačka

Chráni hlavu aj krk dieťaťa

Cybex Anoris T i-Size pôsobí na prvý pohľad kvalitne a pohodlne. Autosedačka je určená pre deti od 15 mesiacov do zhruba šiestich rokov a je inštalovaná do vozidla v smere jazdy. Vďaka technológii integrovaných airbagov ponúka v prípade čelného nárazu o približne 50 % viac ochrany v porovnaní s inými autosedačkami v smere jazdy, nakoľko chráni krehkú hlavu aj krk.

Celotelový airbag sa aktivuje počas milisekúnd a roztiahne sa pred dieťaťom do tvaru písmena C. V porovnaní s otočnými autosedačkami, ktoré sú inštalované do vozidla proti smeru jazdy, vyniká lepšími bezpečnostnými vlastnosťami v rámci aktívnej aj pasívnej ochrany.

Cybex Anoris T i-SizeZdroj: Cybex
Cybex Anoris T i-Size obsahuje zabudovaný airbag, ktorý chráni všetky krehké partie detského tela – aj krk a hlavu

Vyšší komfort pre dieťa aj rodičov

Anoris T i-Size prostredníctvom integrovaného celotelového airbagu prináša aj zvýšený komfort pre celú posádku automobilu. Cestovanie v smere jazdy umožňuje rodičom a deťom jednoduchšiu interakciu a vodičovi umožňuje lepší dohľad nad dieťaťom. Výhodou autosedačky je aj pohodlnejší a ľahší nástup a výstup z autosedačky.

Inštalácia do vozidla je jednoduchá. Sedačka obsahuje integrovanú základňu s pripojením cez štandard ISOFIX, pričom LED indikátory a zvukové signály vás aktívne navádzajú, aby ste autosedačku správne nainštalovali. Palubný bezpečnostný asistent vás takisto upozorní, ak pri usadzovaní dieťaťa do autosedačky a jeho zabezpečení dôjde k preskočeniu niektorého z hlavných krokov postupu.

Cybex Anoris T i-SizeZdroj: Cybex
Cybex Anoris T i-Size uľahčuje interakciu aj dohľad na dieťaťom a môžete ju používať o dva roky dlhšie ako bežné autosedačky

Nastaviteľná výška, tri polohy používania

Autosedačka bola vyvinutá v súlade s normou UN R129/03 a je vhodná pre deti s výškou od 76 centimetrov. Výšku operadla pre hlavu je možné rýchlo a jednoducho prispôsobiť, pričom ju môžete používať v celkovo troch polohách, vrátane polohy, ktorá je ideálna na spanie. Výhodou je tiež veľký priestor pre nohy.

Cyber Anoris T i-Size je navrhnutá pre deti s výškou do 115 centimetrov alebo hmotnosťou do 21 kilogramov. Zodpovedá to veku zhruba šiestich rokov, čo je ďalšia výhoda v porovnaní s bežnými autosedačkami, ktoré sú štandardne navrhnuté pre deti do štyroch rokov – Anoris T i-Size môžete používať o dva roky dlhšie.

Anoris T i-Size je k dispozícii v slovenských obchodoch za odporúčanú cenu 749,95 EUR.

Článok vznikol v spolupráci so spoločnosťou Cybex.

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit