Francúzsko síce včera prekvapivo nezískalo titul Majstra Európy vo futbale, ale je pravdepodobné, že niekto z jej obyvateľov už testuje iPhone 7 alebo jeho prototyp. Je to aj celkom logické – ak sa má telefón začať predávať v septembri, v tejto chvíli už musí bežať jeho testovanie naplno. 

iPhone-7_nowat

Po prvý krát totiž francúzsky server nowhereelse.fr priniesol fotku iPhone 7, konkrétne jeho zadnej časti. Nejde o žiadny 3D render alebo snímky nakreslené vo Photoshope. Je to fotografia, ktorú jej autor realizoval niekde na ulici. Ako sa už všeobecne očakáva, na zadnej strane nevidno žiadne doterajšie anténne pásiky, zadná časť je dizajnovo čistá.

Fotka v podstate potvrdzuje predchádzajúce úniky. iPhone 7 bude podobný telefónu iPhone 6, zmeny sú len minimálne, aspoň z hľadiska dizajnu. Vidno tiež väčšiu šošovku objektívu. Na fotografii nie je vidieť spodnú hranu telefónu, preto sa nedá posúdiť, či iPhone 7 naozaj už stratil 3,5 mm jack port na pripojenie slúchadiel a či má teraz dvojicu reproduktorov.

Displej bude pravdepodobne rovnaký, OLED displej v iPhone očakávame až v roku 2017. Očakávame však od modelu iPhone 7, že bude obsahovať vylepšenie vo svojom vnútri: procesor A10, 32 GB pamäti ako základ, vylepšenú odolnosť proti vode, rýchlejšie LTE a Wi-Fi, 3 GB RAM a pre model iPhone 7 Plus s uhlopriečkou displeja 5,5 palca aj duálnu zadnú kameru.

Viac k téme: 

Dohady: iPhone 7 uvidíme o tri mesiace. Čo sa o ňom šepká dnes?

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.