Naznačuje to aplikácia Fotoaparát.

Samsung Galaxy S11 sa dočká oficiálneho predstavenia pravdepodobne vo februári. A jedným z jeho hlavných lákadiel by mal byť fotoaparát – naznačuje to zdrojový kód systémovej aplikácie Fotoaparát.

Ako zistil portál XDA Developers, v najnovšej verzii tejto aplikácie sa spomína záznam videa v rozlíšení 8K. Nový režim sa s veľkou pravdepodobnosťou objaví už v niektorom z budúcich smartfónov od Samsungu a logicky sa očakáva, že by tomu tak mohlo byť práve v prípade Galaxy S11.

Od tejto vlajkovej lode sa očakáva aj fotenie v rozlíšení 108 Mpx. Táto informácia nie je až tak prekvapujúca, Samsung už oficiálne predstavil 108 Mpx senzor a na trhu je niekoľko telefónov s takýmto fotoaparátom. Jeho použitie sa spomínalo v súvislosti s Galaxy S11 viackrát a teraz fotenie v ultravysokom rozlíšení potvrdzuje aj nová verzia aplikácie Samsung Fotoaparát.

Aplikácia tiež prezrádza pomer strán obrazovky 20:9, čo je ďalšia vlastnosť, o ktorej sa v súvislosti s Galaxy S11 nedávno špekulovalo. Očakáva sa, že Samsung zmenší rámiky nad a pod displejom, čím zväčší veľkosť displeja pri zachovaní jeho šírky. Pomer strán sa tak natiahne z aktuálnych 19:9 na 20:9.

Zdroj: XDA Developers

Prečítajte si aj:

Samsung pripravuje pre modelový rad Galaxy S11 celkom nové displeje. Budú ešte väčšie ako doteraz

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit