Ponesú označenie SAMOLED.

Kórejská spoločnosť už dlhší čas pracuje na modelovom rade Galaxy S11 a najnovšie správy nám poskytujú viac informácií o prednej a zadnej časti smartfónov. Podľa Kórejského úradu pre duševné vlastníctvo si Samsung zaregistroval novú ochrannú známku pre svoje displeje, čo znamená, že čoskoro sa dočkáme pri modelovom rade Galaxy S ich celkom nového označovania.

zdroj: LetsGoDigital

Spoľahlivý zdroj LetsGoDigital uvádza, že telefóny budú ponúkané vo viacerých farebných prevedeniach – čierna, šedá a modrá farba bude dostupná pre väčšie modely, pričom modrá, šedá a ružová bude dostupná pre najmenší model Galaxy S11e. Podľa portálu Android Authority v nedávnom tweete aj Evan Blass odhalil, že Galaxy S11 bude mať veľkosť displejov na úrovni 6,4-palca (možno 6,2-palca), 6,7-palca a 6,9-palca. Posledný rozmer je dokonca väčší, ako pri Galaxy Note10+ a tak sa toto zariadenie zaradí na prvé miesto vo veľkosti panela, aký kedy výrobca nasadil do svojho smartfónu. 

zdroj: Phonearena

Očakávame aj ďalšie vylepšenia obrazovky Infinity-O, ktoré môžu, ale nemusia obsahovať vyššiu obnovovaciu frekvenciu.

Budúci rok by sme sa mali v rade Galaxy S11 dočkať troch základných modelov – Galaxy S11, Galaxy S11+ a Galaxy S11e. Pokým dva menšie varianty budú v prevedení so 4G alebo LTE, model Galaxy S11+ bude dostupný iba v 5G verzii. V prípade displejov sme si pri Samsung smartfónoch zvykli na zahnuté okraje, pričom tento trend pre rok 2020 sa už nevyhne ani najmenšiemu Galaxy S11e (S10e má vo výbave klasický plochý panel).

Keď spoločnosť Samsung predstavila Galaxy S10, vtedy prišla s obrazovkou Dynamic AMOLED, ktorá je OLED panelom s podporou HDR10+ a jemnosťou 526 ppi. Nové označenie SAMOLED je spojením Samsung a OLED, no na druhej strane by sa toto označenie nemalo zamieňať za Super AMOLED (tiež ochranná známka Samsungu).

Novinky z modelového radu Galaxy S11 by sme mali spoznať už v priebehu februára 2020 (pravdepodobne koncom mesiaca).

Zdroj a titulný obrázok: LetsGoDigital, AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Xiaomi predstavilo Mi Watch: Inteligentné hodinky, ktoré menia pravidlá

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.