Zo šéfa sociálnej siete nápady len tak sršia.

Príspevky na Twitteri mali pôvodne maximálne dĺžku 120 znakov, neskôr sa ich počet zvýšil na 280. Najnovším bombastickým plánom šéfa tejto sociálnej siete Elona Muska je údajné zvýšenie tejto hranice až na 4000 znakov.

Zatiaľ ale nie je jasné, či bude táto možnosť prístupná všetkým používateľom, alebo bude súčasťou platenej nadstavby Twitter Blue, ktorú Musk opäť obnovuje. Jej predplatitelia budú mať v profile zobrazenú tradičnú modrú značku – „fajočku“. Na jej získanie bude potrebné overiť telefónne číslo a mať aj overený účet, hoci zatiaľ nie je presne jasné, čo tento úkon bude zahŕňať.

Výhodou predplatnej služby má byť možnosť upravovať príspevky a prednostný prístup k novým funkciám, zobrazovanie menšieho počtu reklám či nahrávanie videí vo Full HD rozlíšení.

Modrá značka ale po novom nebude jediná. Pribudne aj zlatá pre firmy a podnikateľské subjekty a šedá pre vládne a multilaterálne inštitúcie.

Čo sa týka predplatného Twitter Blue, to má stáť osem dolárov, respektíve 11 v prípade, ak si ho používateľ kúpi cez aplikáciu pre iOS – Musk tým chce kompenzovať poplatky odvádzané App Storu.

Bude zaujímavé sledovať, ako to s predplatným a zvýšeným počtom znakov v príspevku napokon dopadne. Muskova éra v Twitteri sa totiž vyznačuje značným chaosom a častou zmenou avizovaných krokov.

Zdroj: AndroidHeadlines.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.