Prívlastok Ultra teraz bude niesť model značky POCO.

Označenie Ultra v smartfónoch už tradične znamená niečo špeciálne. S týmto označením sa vieme stretnúť pri rôznych výrobcoch smartfónov ako je napríklad Samsung, Huawei či Xiaomi. V poslednej dobe sa však objavuje názov Ultra aj pri cenovo dostupnejších modeloch. Dôkazom má byť aj pripravovaný telefón z dielne Xiaomi, resp. sesterskej značky POCO. V príprave je totiž telefón s označením POCO F7 Ultra ako prémiový model za menej peňazí.

Tento model aktuálne prešiel svojimi prvými certifikáciami. Objavil sa aj v IMEI databáze pod kódovým označením 24122RKC7G a už teraz je jasné, na ktorých trhoch bude v predaji. Konkrétne pôjde o trhy ako je Európa, Latinská Amerika a India. Pre tieto trhy bol totiž telefón aktuálne certifikovaný, na Slovensku by sa mal teda objaviť tiež. V čom ale bude tento telefón Ultra? Vychádzať by mal z niektorej z výkonnejších verzií telefónov zo série Redmi K80.

POCO F6Zdroj: TOUCHIT
POCO F6

POCO F7 Ultra by tak vo výbave mohol ponúknuť prémiový čipset Snapdragon 8 Gen 3. Ten mu zaistí vysoký výkon, no zároveň aj atraktívnu cenu, keďže už teraz budú vychádzať modely s novším Snapdragonom 8 Elite. Chýbať by mu nemal ani 2K OLED displej či batéria s veľkou kapacitou. Mohlo by ísť o 6500 mAh batériu s podporou rýchleho nabíjania. Vo výsledku by teda novinka z dielne POCO mohla sľúbiť dlhú výdrž na jedno nabitie.

Bližšie informácie k pripravovanému telefónu zatiaľ nemáme. Dozvieme sa ich pravdepodobne ale s predstavením série Redmi K80, z ktorej by mal vychádzať. Tá by sa mala ukázať ešte koncom tohto roka, avšak so sériou POCO F7 nemôžeme rátať tak skoro. POCO F7 Ultra by sa teda predstavil až začiatkom budúceho roka. Odhaduje sa, že by šlo o spoločné predstavenie s modelmi POCO M7 Pro, POCO X7 a X7 Pro.

Keďže do predstavenia zostáva ešte veľa času, sme si istí, že sa bližšie podrobnosti dozvieme ešte pred ním. Zatiaľ môžeme len čakať a sledovať, akými ďalšími certifikáciami si tento model prejde.

Zdroj: xiaomiadictos.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.