Pre širokú verejnosť bude dostupná v máji.

Microsoft vydáva dve veľké aktualizácie pre operačný systém Windows 10 ročne. Distribuuje ich v máji a novembri a práve májová aktualizácia pre rok 2020 je úspešne dokončená. Microsoft to oznámil na svojom blogu.

Sfinalizovanie aktualizácie však neznamená, že ju Microsoft hneď začne distribuovať širokej verejnosti. Posledným krokom celého procesu je jej testovanie v takzvanej Release Preview skupine v rámci testovacieho programu Windows Insider. Release Preview je z hľadiska testovania tá najbezpečnejšia skupina, nakoľko Microsoft do nej posiela iba dokončené produkty. Windows Insider obsahuje aj ďalšie dve skupiny a tie sú zamerané na skoré testovanie budúcich aktualizácií priamo počas ich vývoja.

Hoci v súvislosti s májovou aktualizáciou používame pojem “veľká aktualizácia”, noviniek bude pomerne poskromne. Nečakajte žiadne výrazné novinky, skôr drobné úpravy niektorých funkcií a ďalšie drobnosti, ktoré majú pomaličky vylepšovať celkový zážitok z používania systému Windows 10. Zoznam najzaujímavejších zmien a vylepšení prinesieme v samostatnom článku.

Ak si chcete stiahnuť májovú aktualizáciu už dnes, je potrebné sa prihlásiť do programu Windows Insider cez Nastavenia – Aktualizácia a zabezpečenie – Windows Insider Program a zvoliť skupinu Release Preview. Detailný postup, ako to spraviť krok za krokom, nájdete na webe Microsoftu.

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Čo prináša veľká novembrová aktualizácia pre Windows 10?

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit