Ponúkne hranie v rozlíšení 4K.

V poslednej dobe sa s informáciami o konzole PlayStation 4.5 stretávame takmer na každodennej báze. Spoločnosť Sony zatiaľ jej existenciu nepotvrdila, ale usudzujúc podľa variability zdrojov, vylepšená PlayStation 4 nie je výmyslom.

Najnovšie informácie hovoria o tom, že zariadenie má interné označenie NEO a obsahuje vylepšené komponenty. Rýchlejší procesor, výkonnejšiu grafický jednotku a taktiež rýchlejšiu operačnú pamäť. Vďaka tejto konfigurácii by mala novinka umožniť hranie hier v rozlíšení 4K, čo určite poteší majiteľov UHD televízorov.

Procesor má rýchlejšiu frekvenciu, grafika má viac jadier a operačná pamäť väčšiu rýchlosť. Autor: The Next Web

Procesor má rýchlejšiu frekvenciu, grafika má viac jadier a operačná pamäť vyššiu rýchlosť. Autor: The Next Web

Taktiež sa spomína, že existencia vylepšenej konzoly by nemala nijako obmedzovať majiteľov pôvodnej PS4. Sony nechce rozdeliť trh, chce, aby obe verzie fungovali v jednom ekosystéme. Preto bude od októbra vyžadovať od vývojárov, aby každá hra obsahovala dva režimy. Základný, v ktorom bude fungovať na konzole PS4 a vylepšený, ktorý využije potenciál novej PS4.5. V praxi by mal byť rozdiel najmä z hľadiska rozlíšenia, eventuálne aj v počte fps. Nemalo by sa však stať, že sa na trhu objavia hry, ktoré budú fungovať iba na výkonnejšej verzii konzoly.

Predpokladáme, že Sony oficiálne predstaví PlayStation 4.5 v júni počas konferencie E3.

Zdroj: The Next Web

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit