Skutočne high-end počítačové skrine sú pre drvivú väčšinu z nás nedostupné, ale stále môžme snívať. Jednou z takých je aj Quadstellar od firmy DeepCool.

Quadstellar je nástupcom legendárneho modelu Tristellar. Logika je jasná, tento model má štyri samostatné komory, spojené v strede. Milovníci hry Half-Life 2 si nepochybne všimnú podobnosť s istými dronmi.

Prečo práve štyri ramená? Okrem toho, že je skriňa dizajnovou lahôdkou, každé rameno je určené pre uloženie odlišných komponentov. Do jedného nainštalujete základnú dosku (až E-ATX), do druhého grafickú kartu (prípadne dve či tri), do tretieho pevné disky  (až deväť 3,5″ diskov) a do štvrtého napájací zdroj. Všetko to vyzerá zaujímavo a hlavne by sa mali dať všetky komponenty veľmi efektívne chladiť. Napriek zaujímavému dizajnu je Quadstellar o dosť menší úlet ako napríklad In Win D-Frame 2 – najmä funkciami, ale aj cenovo.

Za cenu zhruba 400 dolárov dostanete teda zaujímavú skriňu s hliníkovým rámom a oceľovým plášťom. Každé rameno má svoje vlastné okno z temperovaného skla (uchytené magneticky, aby skrutky nešpatili celkový vzhľad) a predný panel na každom ramene sa dá pootvoriť, aby sa zlepšil prietok vzduchu ku každému zo štyroch predných 120 mm chladičov. Počíta sa s vodným chladením, v ramene so základnou doskou je priestor na jeden 360 mm a druhý 240 mm radiátor.

Pochopiteľne, nebola by to moderná počítačová skriňa bez RGB osvetlenia. To sa dá regulovať pomocou aplikácie, no viac o ňom nevieme. Skriňa príde na trh v januári 2018 s relatívne dostupnou cenou 400 dolárov (pre porovnanie, high-end kúsok od In Win vyjde na 1200 dolárov). V čase keď všetci výrobcovia robia prakticky totožné skrine s bočným panelom z temperovaného skla je Quadstellar dlho očakávaným sviežim vetrom v dizajne počítačových skríň.

Zdroj: Tom’s Hardware, DeepCool 

Zdroj v zdroji od In Win v skrini D-Frame 2 Limited Edition Chassis