Dell Technology Day 2016 je podujatie, kde sú vidno technológie a produkty na jednom mieste.

dell_tech_day_2016_4

Keďže spojenie firiem Dell a EMC už prebehlo, po novom sa z pôvodného Dellu stalo Dell EMC. Čo to pre vás znamená? Pavol Varga, generálny riaditeľ pre Dell EMC na Slovensku hovorí o lepšom povedomí značky. Obe majú svoju históriu a zákazníci v oblasti biznisu aj spotrebiteľských produktov získajú zázemie silnejšej značky.

dell_tech_day_2016_2

To nie je veľké prekvapenie, keďže Dell ako jedna z mála firiem prerazila práve vďaka špičkovej podpore svojich zákazníkov. A to nielen pre firemný a technologický segment ale aj pre bežných používateľov. Ak sa vám pokazí notebook Dell na vašej pracovnej ceste v zahraničí, servisný zásah môže prebehnúť na mieste, kde to potrebujete.

Cloud nie je miesto, kam ukladáme dáta, ale spôsob ako robíme biznis. Toto je vízia Dell EMC.

dell_tech_day_2016_3

Dell hovoril o trendových súčasnosti a zároveň predpovedá budúcnosť cloudových služieb. Nie je prekvapením orientácia na hybridný cloud. Dell na túto situáciu reaguje a z tradičných tower serverov ponúka cloudovo zamerané servery. Z tradičných cloudových riešení a serverových úložísk firma preferuje hybridný cloud. A nie je jediná. Každý z významných hráčov má platformu na hybridný cloud. Tým majú firmy k dispozícii vlastné dáta priamo u seba a zároveň môžu mať aplikácie v cloude a oba spôsoby práce s dátami a poskytovaním finálnych aplikácií zákazníkom kombinovať. Hovoríme o technológii virtustream.

delljesen2016

Zároveň hovorí o tom, že až 44% spoločností sa spolieha na mobilné aplikácie. Už to nie je len o webových stránkach. Digitálny biznis ako celok sa spolieha na mobilné platformy a nárast výkonu smartfónov a iných mobilných zariadení.

Každých 18 mesiacov sa zdvojnásobuje výpočtová sila počítačov.

delljesen2016-9

Rad Alienware od Dellu je synonymom pre herný notebook. Majú pokročilú výbavu a možnosti konfigurovania cez softvérové nástroje s priamou podporou konkrétnych hier.

delljesen2016-8

Obrnené notebooky

dell_tech_day_2016_6

Okrem povedzme tradičných notebookov na kancelársku prácu ponúka aj špecializovanú sériu Latitude Rugged s niekoľkými uhlopriečkami. Sú to odolné notebooky, ktorý cena začína zhruba na 2000 EUR, všetko však závisí od konkrétnej konfigurácie. Spĺňajú náročné vojenskej testy MIL810. Odolajú teda prachu, striekajúcej vode a v neposlednom rade aj pádu. Práve preto teraz testujú v slovenskom Volkswagene tablety radu Rugged. Zamestnanci sa nemusia obávať pádu zariadení a nepotrebujú nosiť na tablete ochranné puzdro tretej strany.

dell_tech_day_2016_7

Medzi netradičné vlastnosti tejto série patrí okamžité vypnutie všetkých podsvietených častí notebooku, stlmenie displeja na minimum a odpojenie od bezdrôtových sietí. Pre vojakov v teréne je to otázka utajenia a sieťové pripojenia sa deaktivujú, aby ich nebolo možné zamerať.

 

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.