Štandardný pracovný monitor za dobrú cenu.

Dell P2422H je už na prvý pohľad tradičný monitor, ktorý ponúka všetko potrebné z hľadiska kancelárskeho alebo domáceho používania. Jeho parametre ani spracovanie neprekvapia, avšak tomu zodpovedá aj atraktívna cena, ktorá bude lákadlom pre mnohých potenciálnych záujemcov.

Dell P2422H má 23,8-palcový IPS displej s rozlíšením 1920 × 1080 pixelov a obnovovacou frekvenciou 60 Hz. Náročnejší používatelia môžu mať k rozlíšeniu pripomienky – predsa len, už niekoľko rokov sa nám snažia výrobcovia predať vyššie rozlíšenie displejov a s tým súvisiaci lepší vizuálny zážitok.

Na druhej strane je tu stále veľká skupina ľudí, ktorým bohato postačuje Full HD rozlíšenie a vzhľadom na rozmery monitora sa niet čomu čudovať. Pre účely bežného používania je ostrosť obrazu viac ako dobrá. Odozva je na úrovni 8 ms, kontrast dosahuje úroveň 1000:1.

Displej je matný, má dobré pozorovacie uhly a počas testovania sme si nevšimli žiadne defekty, ako je presvitanie podsvietenia. Maximálny jas sme namerali na úrovni 207 nitov pri prednastavenom (75 %) kontraste. Minimálny jas pri tomto kontraste je 29 nitov.

Dell P2422HZdroj: Dell
Dell P2422H

Podanie farieb, porty a spotreba

Monitor sme otestovali pomocou kalibračnej sondy, namerali sme 95 % pokrytie priestoru sRGB. Nastavenie monitora neprekvapí, k dispozícii je možnosť upraviť si jas, kontrast, ostrosť a farebné podanie. V rámci prednastavených režimov je k dispozícii ponuka štandardného, filmového, herné režimu a režimy s teplým a studeným podaním farieb.

Dizajn a spracovanie Dellu P2422H je kvalitné a praktické. Monitor má tenké rámiky po troch stranách a strieborný stojan, ktorý umožňuje nastavenie výšky, naklonenia a natočenia.

Neprekvapí ani portová výbava, ktorá predstavuje štandard v segmente kancelárskych monitorov. K dispozícii je DisplayPort 1.2, HDMI 1.4 a VGA port. Nechýba ani USB hub so štvoricou USB 3.2 portov. Dva sú umiestnené na spodnej hrane monitora, zvyšné dva sa nachádzajú vedľa ostatných portov. Niekomu môže chýbať 3,5 mm jack, ten vo výbave nie je.

V rámci testovania sme skontrolovali spotrebu monitora. V pohotovostnom režime je spotreba 0,3 W a pri maximálnom nastavení jasu je to 13,1 W. Spotrebu sme merali aj pri minimálnom nastavení jasu (5,9 W) a strednom nastavení (9,3 W).

Dell P2422HZdroj: Dell
Dell P2422H

Verdikt

Dell P2422H je štandardný kancelársky monitor za dobrú cenu. V porovnaní s konkurenciou sa výraznejšie neodlišuje, avšak to nie je jeho úloha – Dell má vo svojom portfóliu viacero iných monitorov, ktoré vynikajú v porovnaní s ostatnými monitorami.

Dellu P2422H nás počas testovania neprekvapil, ale ani nesklamal. Vzhľadom na cenu ponúka veľmi dobrú kvalitu, dizajn a konštrukčné vyhotovenie.

Cena: 204 eur

Zapožičal: ASBIS SK

Páči sa nám

  • Kvalitné vyhotovenie
  • Moderný dizajn
  • Rozumná cena
  • USB hub súčasťou výbavy
  • Praktický stojan

Nepáči sa nám

  • Full HD rozlíšenie sa môže niekomu máliť

Technické špecifikácie:

ModelDell P2422H
Veľkosť a typ panela23,8″, IPS, 1920 × 1080 px, 60 Hz
Minimálny a maximálny jas, odozva29 až 207 cd/m2, 8 ms
Pokrytie farebného priestoru94,7 % sRGB, 68,7 % Adobe RGB, 71,8 % DCI P3
Nastaviteľná výška, USB hub, extra funkcieÁno, áno, nič extra
KonektivitaHDMI 1.4, DisplayPort 1.2, 4× USB 3.2 Gen 1

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit