Záložná energia na cesty.

Powerbanky sú v princípe jednoduché zariadenia s jednoznačným účelom – poskytnúť extra energiu vašim zariadeniam na cestách. A zatiaľ čo kedysi sme si powerbanky vyberali bez hlbšieho zamýšľania sa – chceli sme, aby nám nabili telefón a túto úlohu zvládla každá powerbanka, dnes je situácia iná a ponuka trhu je výrazne bohatšia.

Pri výbere powerbanky je potrebné si hneď na začiatku uvedomiť, aká je jej úloha. Aká veľká má byť kapacita powerbanky? Má umožňovať rýchle nabíjanie? Aké potrebujem porty? A aké zariadenia ňou budem nabíjať? Totiž, je bežná chyba, že ľudia si myslia, že powerbankou nabijú ľubovoľné zariadenia, ktoré majú USB port. Realita je však iná a to sa týka najmä notebookov s USB-C portom, ktoré vyžadujú napájanie pod určitým napätím, ktoré neponúka každá externá batéria.

Dell Notebook Power Bank Plus PW7018LC

Dell Notebook Power Bank Plus PW7018LC je praktická powerbanka nielen k notebooku

65 Wh kapacita, výkon až 65 W

Dell Notebook Power Bank Plus s modelovým označením PW7018LC je powerbanka, ktorá je špeciálne navrhnutá na nabíjanie všetkých zariadení. Poradí si aj s najnáročnejšími zariadeniami, ako sú už spomenuté notebooky. A nabije aj smartfóny, tablety a ostatné prístroje, ktoré sa dajú nabíjať cez USB kábel.

Powerbanka má rozmery 162 × 78 × 22 mm, jej hmotnosť je 480 gramov. Obsahuje 6 článkov s celkovou kapacitou 65 Wh, čo zodpovedá kapacite 13 000 mAh. Notebooky majú štandardne vo výbave 56 Wh batériu, avšak nečakajte, že pomocou powerbanky nabijete vybitý notebook na 100%.

Hlavným lákadlom powerbanky je okrem vysokej kapacity jej nabíjací výkon. Externá batéria od Dellu obsahuje zabudovaný USB-C port, ktorý podporuje napájanie s výstupom až 20 V / 3,25 A, čo zodpovedá výkonu 65 W. S týmto výkonom nabijete ľubovoľný notebook s USB-C portom.

Dell Notebook Power Bank Plus PW7018LC

Dell Notebook Power Bank Plus PW7018LC obsahuje zabudovaný USB-C kábel. Druhé zariadenie pripojíte k 10 W USB portu

Nabije dve zariadenia súbežne

Powerbanka umožňuje aj nabíjanie v ďalších režimoch s maximálnym prúdom na úrovni 3 A pri napätí 5 V, 9 V a 15 V. Konkrétne napätie sa automaticky prispôsobuje pripojenému zariadeniu. V praxi to znamená, že keď sme k powerbanke pripojili telefón, ten sa automaticky začal nabíjať v režime rýchleho nabíjania s výkonom 18 W (9 V / 2 A).

Powerbanka od Dellu obsahuje aj USB port, ku ktorému pripojíte USB kábel a môžete pomocou neho nabíjať druhé zariadenie s výkonom až 10 W (5 V / 2 A). Tento USB port využijete na nabíjanie zariadení s micro USB či Lightning konektorom, prípadne na nabitie druhého USB-C zariadenia. Treba však počítať s tým, že výkon 10 W nebude stačiť na napájanie notebooku a ostatné zariadenia sa budú nabíjať v režime pomalého nabíjania. Pomocou powerbanky PW7018LC je tak možné nabíjať dve zariadenia súbežne.

Dell Notebook Power Bank Plus PW7018LC

Dell Notebook Power Bank Plus PW7018LC obsahuje praktické LED diódy, ktoré informujú o stave batérie

Umožňuje pristupovať k dátam

Súčasťou výbavy powerbanky je tlačidlo, ktoré pomocou LED diód zobrazuje stav externej batérie. A k dispozícii je tiež USB-C port, ten slúži na nabíjanie samotnej powerbanky s napätím 5 V, 9 V, 15 V alebo 20 V.

Powerbanku odporúčame nabíjať pomocou vašej nabíjačky k notebooku, pokiaľ využíva USB-C port, prípadne pomocou inej USB-C nabíjačky s výkonom aspoň 45 W. V prípade 60 W adaptéra trvalo nabitie powerbanky približne 2 hodiny.

Praktické je, že druhý USB port môžete využiť aj na pripojenie USB kľúča a prístup k dátam, ktoré sú na ňom uložené. To je obzvlášť praktické v prípade notebookov, ktoré obsahujú iba jeden USB-C port. Powerbanka v takomto prípade slúži na napájanie, ale aj na rýchle skopírovanie dát z USB kľúča do počítača bez toho, aby ste museli používať ďalší port v počítači či adaptér.

Dell Notebook Power Bank Plus PW7018LC

Dell Notebook Power Bank Plus PW7018LC umožňuje pristupovať k dátam z pripojeného USB zariadenia

Verdikt

Dell Notebook Power Bank Plus je praktická powerbanka. Oceňujeme vysokú kapacitu, zabudovaný USB-C kábel a vysoký výkon nabíjania do 65 W.

Pridanou hodnotou je možnosť nabíjať dve zariadenia súbežne a funkcia, ktorá umožňuje pristupovať k dátam v USB kľúči či v telefóne, ktorý je pripojený do USB portu powerbanky.

Cena: 104 eur

Zapožičal: ASBIS SK

Prečítajte si aj:

Recenzia Dell Latitude 7400 2-in-1: Na pohľad jemne zvláštny notebook

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit