Zariadenie s kódovým názvom Stack malo bežať na Intel Core M procesore.

Ďalšie parametre konkurovali skôr najtenším ultrabookom, než mobilom. Operačná pamäť sa mala pohybovať na úrovni 4 GB alebo 8 GB a na ukladanie dát bolo k dispozícii 128 GB alebo 256 GB flash pamäte s podporou mikro SD kariet. Evidentne bolo v pláne vydať niekoľko verzií zariadenia v rôznych cenových hladinách.

Uhlopriečka 6.4″ zaraďovala zariadenie skôr do sféry menších tabletov. Celý koncept sa podobal na to, čo sa zhmotnilo v podobe HP Elite X3, len by to bolo podstatne výkonnejšie. Zaujímavé však je, že Dell započal práce na super phablete už v roku 2014. Podľa dostupných informácií bolo uvedenie na trh naplánované na jar 2017, no momentálne sa po Stacku zľahla zem.

Koncept sa spoliehal na silu Windows 10 Mobile a funkcie Continuum. Pri práci v mobilnom režime mal Slack operovať s Core m3, m5 vPro alebo m7 vPro procesorom so spotrebou len 3.5 W, ale po zapojení do dokovacej stanice sa mal Slack prepnúť do 12 W režimu. Samozrejmosťou bol skener dúhovky s podporou Windows Hello a zariadenie s hrúbkou len 9mm malo 8 Mpix hlavnú a 5 Mpix prednú kameru.

Dell dokonca plánoval aj druhú generáciu, ale s odlišnou koncepciou. Nebol by to už super výkonný phablet spoliehajúci sa na Continuum, ale plne výkonný x86 malý tablet s plnou podporou telefonických funkcií – priam mokrý sen Windows fanúšikov, ktorí presne toto očakávajú od mysteriózneho Surface Phone.

Takže kam sa Stack stratil? Jednou z teórií je, že Dell sa zľakol po tom, ako Intel skončil s výrobou mobilných Atomov – lenže Stack mal bežať na Core M procesoroch, takže to nie je veľmi pravdepodobné. Ďalšou možnosťou je, že keď HP oznámilo X3, Dell prepol do vyčkávacieho režimu. Aj keď X3 beží na ARM architektúre, funkcie sú priam identické s tým, čo Dell plánoval pre Stack. Vzhľadom na to, ako sa scvrkol trh s Windows 10 Mobile zariadeniami, nie je sa čomu ani diviť. Treťou možnosťou je, že Dell sa dohodol s Microsoftom aby počkali na vydanie Surface Phone – ten by mohol bežať na x86 architektúre a, ako so všetkými Surface produktami, udávať krok v uvažovaní o modernom Windows 10 hardvéri.

Zdroj: VentureBeat