11. Hodnotenie

Samsung Galaxy S8 je parametrovo aktuálne najlepší Android telefón na tejto planéte, ktorý sme mali možnosť reálne vyskúšať. Samozrejme, na MWC sme boli na predstavení telefónu Sony Xperia XZ Premium, ktorý má o niečo lepšie možnosti pri fotení a tiež pri nakrúcaní videa. Lenže tento telefón sme mali v ruke v dobe MWC, keď ešte nebol takpovediac recenzovateľný. Budeme však pri oficiálnom uvedení tohto telefónu na európsky trh. Vtedy ho zhodnotíme aj na základe už známej ceny.

Samsung Galaxy S8 stojí 799 Eur a S8+ 899 Eur, čo je dosť. Toto je teda telefón, ktorý si kúpi človek, ktorý ocení jeho vlastnosti. Treba ešte spomenúť dokovaciu stanicu Dex, ktorá ďalej rozširuje možnosti tohto telefónu v jeho využití v podobe stolného počítača. Rovnako pre Galaxy S8 a S8+ existujú nové okuliare pre virtuálnu realitu a za týmto telefónom stojí v súčasnosti najsilnejšia značka v oblasti smartfónov. Okrem iného si môžete kúpiť aj množstvo krytov, aby ste si ochránili investíciu do telefónu, ktorý má obe strany zo skla a pád na zem by vás mohol poriadne mrzieť.

Samozrejme, je tu Apple so svojím iPhone 7 a hlavne operačným systémom iOS a celým ekosystémom. To je jednoducho iný svet, v niečom horší a v niečom oveľa lepší ako svet Androidu. V každom prípade, Apple musí teraz zodvihnúť hodenú rukavicu od Samsungu a na september pripraviť niečo, z čoho nám padne sánka. Jednoduché to ale mať nebude. V súčasnosti je totiž Galaxy S8/S8+ to najlepšie, čo si môžete kúpiť. Dôvodom je predovšetkým kvalita displeja (mimochodom podporuje Mobile HDR), kvalita fotografovania a rozpoznávania tváre používateľa.

Ešte pripomeňme, že telefón Galaxy S8 a S8+ sa začne predávať na Slovensku 28. apríla, pre ľudí s predobjednávkami už 21. apríla 2017. Farby budú čierna, šedá a strieborná, od mája exkluzívne v Orangei aj modrá. A tá vyzerá fakt dobre. Na základe reakcií našich čitateľov z predchádzajúcich článkov možno o tomto telefóne súdiť, že bol prijatý dobre až veľmi dobre. Pokiaľ sa čosi v reťazci od výrobcu k spotrebiteľovi nepokazí, je to ašpirant na najpredávanejšiu vlajkovú loď v roku 2017 a naozaj môže urobiť dieru do sveta (v dobrom slova zmysle).

Bonus na záver: Fotíme so Samsung Galaxy S8+ v Amsterdame

Počas dokončovania tejto recenzie sme pracovne navštívili Amsterdam. Pozrite si fotografie, ktoré sme tam odfotili s telefónom Samsung Galaxy S8+:

1. strana: Galaxy S8 vs. Galaxy S8+
2. strana: Galaxy S8 všeobecne
3. strana: Čo nájdete v krabici?
4. strana: Nekonečný displej a dizajn
5. strana: Vylepšený multitasking
6. strana: Kamery a ovládací softvér
7. strana: Prihlásenie do telefónu
8. strana: Výdrž na batériu
9. strana: Samsung Connect
10. strana: Bixby
11. strana: Vyhodnotenie

Viac o predstavení telefónu Samsung Galaxy S8 na slovenskom trhu

VIDEO TOUCHIT: Oplatí sa prejsť z Galaxy S7 na S8/S8+? (Doplnené)

Značky:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.