Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Platforma spoločnosti BMW Group s názvom #NEXTGen 2020 predstaví pokrok vo vývoji nového automobilu BMW iNEXT smerom k svetovej premiére prostredníctvom zábavného dokumentárno-informačného formátu.

Ďalšie svetové premiéry modelov MINI a BMW Motorrad. Výnimočné nahliadnutia a predstavenia technológií, produktov a spoluprác spoločnosti BMW Group.

Súčasťou tohtoročného plne digitálneho podujatia #NEXTGen budú aj videá, ktoré ponúknu pohľad na výskum a vývoj v spoločnosti BMW Group a predstaví aj niektoré významné a ďalekosiahle spolupráce. Ďalšími lákadlami programu okrem dizajnovej svetovej premiéry modelu BMW iNEXT budú predstavenia modelov značiek MINI a BMW Motorrad.

Podujatie #NEXTGen 2020 bude tvoriť viacero online formátov. Všetko odštartuje seriál Chasing iNEXT, ktorý vznikol v podobe streamovacích online služieb. Šesť zábavných epizód vytvorila kolínska spoločnosť btf (bildundtonfabrik, ktorá pre Netflix vytvorila napríklad aj seriál „How to sell drugs online (fast)”). Sú informatívne, hravé, zábavné, ironické a často aj prekvapivé. Filmový štáb sa naháňa cez mnoho rôznych oddelení spoločnosti BMW Group a hľadá BMW iNETX. Jeho finálna podoba sa prvý raz predstaví 11. novembra o 14.00 na https://www.bmw.com/NEXTGen. Seriál predstavuje spoločnosť BMW Group z úplne novej perspektívny, jej zamestnancov a technológiu, ktorá sa skrýva za novou vlajkovou loďou. Súčasťou seriálu bude netradičný pohľad do práce vnútri BMW Group vrátane zopár netradičných momentov s medzinárodnými hviezdami. Hudobný sprievod seriálu vytvoril Oscarom ocenený skladateľ filmovej hudby Hans Zimmer.

Druhý online formát prinesie detailnejší a hlbší pohľad. Tieto informatívne bohaté klipy sa zamerajú na oblasti ako Dizajn, Virtuálna spolupráca, Konektivita, Elektrický pohon, Umelá inteligencia a Jazdné simulácie. Divákom poskytnú fakty, údaje a detailnejšie informácie z pozadia ako aj nečakaný pohľad za oponu spoločnosti BMW Group. Ako Bavori vyvíjajú automobil budúcnosti v rámci svojej vlastnej siete, čo ich poháňa vpred, ako budú vyzerať technológie pre ďalšie desaťročie?

Okrem predstavenia modelu BMW iNEXT, naplánovaného na 11. novembra o 14.00 (SEČ), doplnia zoznam predstavených noviniek aj svetové premiéry vozidiel značiek BMW Motorrad 11. novembra o 10.00 (SEČ) a MINI 17. novembra o 14.00 (SEČ).

Okrem toho sa počas #NEXTGen 2020 predstavia aj úspešné spolupráce spoločnosti BMW Group z viacerých oblastí: spojenie s populárnou newyorskou značkou pouličného oblečenia Kith a s niektorými z najlepších svetových tímov z elektronických športov či predstavenie najúspešnejších pretekárov na simulátoroch. Alebo zapojenie spoločnosti do vývoja prvého elektrifikovaného obleku na lietanie The Electrified Wingsuit by BMW i. Rakúšan Peter Salzmann s ním absolvoval prvý let človeka s elektricky poháňaným oblekom na lietanie wingsuit. A to je len niekoľko príkladov.

Ďalšou časťou podujatia je výmena vedomostí medzi viacerými sektormi. Konferencia Drivers for Change napríklad odhalí, ako môžu vodcovské schopnosti prispieť s transformácii a k zmene. A v rámci iniciatívy #NEXTGen Moving Tomorrow Pitch, ktorá bola otvorená pre študentov, výskumných asistentov a profesorov z najlepších univerzít a výskumných inštitútov z celého sveta, traja finalisti predstavia svoje vízie o trvalo udržateľnej prémiovej individuálnej mobilite v roku 2040.

Značky: