Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Poskytuje platformu pre partnerský predaj zálohovacích služieb na mieru koncovým zákazníkom.

Na trhu je od začiatku augusta k dispozícii nová zálohovacia služba Digitální strážce, ktorá ponúka všetkým záujemcom jednoduché a dostupné zálohovanie osobných či pracovných dát. Platforma je postavená na technológii spoločnosti Acronis, ktorá je celosvetovým lídrom v oblasti kybernetické ochrany.

Digitální strážce je služba, ktorá umožňuje koncovým zákazníkom stiahnuť si licenciu Acronis Backup a ľahko si nastaviť zálohovanie ako službu. Stačí sa iba registrovať, zaplatiť pomocou platobnej karty a v priebehu niekoľkých minút už môže užívateľ zálohovať do cloudu. Samozrejmosťou je skúšobné mesačné obdobie zadarmo. Služba je určená pre koncových užívateľov, ako osoby, tak podnikateľské subjekty, cena začína od 6,-  EUR/mesiac.

Zákazníci v rámci služby získajú licenciu zálohovacieho softvéru a 30 GB v cloude k osobnému počítaču, príp. 100 GB k fyzickému serveru, s možnosťou dokúpenia ďalšieho priestoru. Dáta sú umiestnené v úložiskách digitálneho strážcu umiestnených v dátovom centre Českých rádiokomunikácií. K dispozícii je aj variant zálohovania lokálne, keď je možné zálohovať neobmedzené množstvo dát na vlastné úložisko, a tak naplno využiť kúpenú licenciu.

Platforma poskytuje veľkú príležitosť tiež pre partnerský predaj – partner sa môže sám zaregistrovať a ponúkať svojim zákazníkom zálohovacie služby na mieru pod svojim brandom. Nielen že získava províziu z predaných licencií, ale umožňuje mu to ponúkať doplnkové služby typu správy, obnovy dát a pod. Maximálny dôraz je kladený na automatizáciu celého procesu obstarania, nastavenie a sprevádzkovanie zálohovacích služieb.

„Naša služba je určená pre najširší segment trhu, ktorý doteraz neriešil systematickú ochranu dat z dôvodu absencie cenovo dostupných ponúk zálohovania, ktoré by dokázali nastaviť aj najbežnejší užívatelia ako študenti, matky na materskej dovolenke, seniori, podnikatelia a ďalší,“ povedal Vojtěch Levý, riaditeľ Digitální strážce s. r. o. „Aj títo užívatelia dnes čelia technickým poruchám diskov, zlyhaniam počítačov, krádežiam, náhodnému zmazaniu a zákerným kybernetickým útokom, ktoré majú za následok stratu dôležitých osobných či pracovných dát.“

Službu Digitální strážce prevádzkuje spoločnosť Digitální strážce s. r. o., technologické zázemie poskytuje spoločnosť LaConex, autorizovaný partner Acronis v Českej republike. Viac informácií o službe vrátane možnosti vyskúšať si ju, nájdete na https://www.digitalnistrazce.cz.

Značky: