Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

MX1, dcérska spoločnosť SES, poskytuje riadenie playout služieb pre 7 kanálov a prístup k najsilnejšej európskej videoobsluhe pre TLC Austria, nový kanál Discovery Deutschland.

Spoločnosť SES včera oznámila, že Discovery Deutschland, televízna a digitálna stanica so sídlom v Nemecku, rozšírila svoje partnerstvo s globálnym poskytovateľom mediálnych služieb a riešení MX1, ktorý spadá práve pod spoločnosť SES.

Podľa podmienok rozšírenia bude MX1 naďalej plne riadiť playout služby a spravovať mediálny obsah pre SD a HD kanály Discovery Deutschland. Vrátane kanálov ako TLC, DMAX, Animal Planet, Discovery Channel a Shop 300 v Nemecku, ako aj DMAX Austria SD v Rakúsku. Navyše, nový kanál TLC Austria je od 1. januára 2019 distribuovaný cez satelit ASTRA 1N spoločnosti SES na jeho hlavnej orbitálnej pozícii 19.2°E a pokrýva viac ako 118 miliónov televíznych domácností v celej Európe.

Discovery Deutschland používa MX1 360, jednotnú mediálnu platformu, na správu a dodávanie všetkého lineárneho a nelineárneho obsahu. Akonáhle Discovery dodá programy na šírenie, MX1 360 skĺbi celý rad mediálnych služieb, čo umožňuje vysielateľovi spravovať a dodávať svoj obsah z jedného rozhrania na akúkoľvek vysielaciu platformu.

„Naše playout operácie sú veľmi komplexné, najmä pokiaľ ide o náročné grafické a komerčné požiadavky,“ povedal Alberto Horta, zástupca generálneho riaditeľa GSA z Discovery Deutschland. „V MX1 máme spoľahlivého partnera, ktorý ponúka takú úroveň kvality a služieb, akú potrebujeme na zabezpečenie plynulého prehrávania a správy obsahu pre všetky naše kanály vrátane úplne nového kanálu TLC Austria v Rakúsku.“

„Sme radi za prejavenie dôvery a pokračovanie spolupráce s Discovery Deutschland,“ povedal Christoph Mühleib, výkonný riaditeľ spoločnosti Astra Deutschland, zodpovedný za marketing a predaj Astra a MX1 v Nemecku, Rakúsku a Švajčiarsku. „Tým, že si vybrali nás ako svojho servisného partnera a dôverovali nám pri dodaní nového kanála TLC Austria cez satelit ASTRA v Rakúsku, potvrdil Discovery Deutschland mimoriadnosť našich služieb čo sa týka dosahu, obsluhy programov či správy obsahu.“

Značky: