Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Poskytovateľ káblového a vysokorýchlostného internetu teraz ponúka zákazníkom prístup k siedmym novými 4K kanálom zo severoamerickej SES Ultra HD platformy.

Poskytovateľ vysokorýchlostného internetu, digitálnej televízie a telefónnych služieb, spoločnosť RCN oznámila komerčné spustenie služieb Ultra HD v partnerstve so SES, svetovým satelitným operátorom. RCN predstavuje sedem 4K kanálov zo severoamerickej SES Ultra HD platformy, ktoré budú dostupné v balíku kanálov RCN Signature TV pre nových aj existujúcich klientov.

Počiatočné spustenie RCN 4K bude obsahovať širokú škálu Ultra HD kanálov vrátane Insight TV, Travelxp 4K, Country Network, NASA TV UHD, C4K360, NatureVision TV a UHD1, rovnako ako aj špeciálne priame prenosy v 4K. Na zabezpečenie tohto výberu využíva RCN obsah aj dosah platformy SES Ultra HD, najväčšieho samostatného zdroja lineárneho 4K vysielania na svete. Platforma SES Ultra HD, ktorá sprostredkúva lineárne 4K kanály, prinesie obsah cez svoju satelitnú flotilu, ktorá má v Spojených štátoch 100-percentný dosah ku koncovým užívateľom. Obsah je dodávaný účastníkom bezproblémovo, dokonca bez využívania vyrovnávacej pamäte alebo preťaženia siete, ako tomu môže byť v prípade OTT 4K.

Nové 4K kanály budú ponúkané v spojení so 4K set-top boxami od RCN a technológiou Advanced TiVo Experience s možnosťou ovládania hlasom. Pre prijímanie nových 4K kanálov sa zákazníci musia prihlásiť k digitálnej televízii RCN Signature TV a mať 4K TV a 4K set-top box spolu s internetovým pripojením. Popri nových 4K programoch môžu zákazníci RCN využívať technológiu 4K na využívanie streamovacích aplikácií vrátane Netflix-u, Hulu-u, HBOGO a ďalších – všetko ľahko dostupné pomocou set-top boxov RCN a hlasového ovládania.

Sieť RCN prináša ultra vysokorýchlostný internet, Netflix, Hulu a HBOGO na platforme TiVo, možnosti personalizácie videa a ďalšie – všetko sprevádzané doplnkovými zákazníckymi službami a dostupnosťou internetu s rýchlosťou až 1 Gigabit. RCN je trojnásobným víťazom ocenenia „Readers‘ Choice Award for Best ISP“ od magazínu PCMag vďaka vysokej úrovni spokojnosti, spoľahlivosti a technickej podpory. V roku 2018 bola RCN zaradená medzi najrýchlejšie rastúcich ISP na severovýchode Spojených štátov.

„S pridaním siedmich nových 4K kanálov sa RCN stal hlavným poskytovateľom 4K obsahu. Nielenže zákazníci budú mať krištáľovo čistý obraz pre športy, prehliadky a filmy, ale budú môcť využívať technológiu 4K s obľúbenými streamingovými aplikáciami – poskytujú bezproblémové užívateľské skúsenosti,“ povedal Chris Fenger, COO v RCN. „Spoločnosť RCN bude naďalej dokazovať, že ponúkame nové a inovatívne technológie a so 4K dodáme našim zákazníkom vylepšené zážitky zo sledovania.“

„SES veľmi teší, že zohráva rozhodujúcu úlohu pri poskytovaní služieb 4K od RCN miliónom zákazníkov z Chicaga a Philadelphie až po Boston a Washington DC,“ povedal Steve Corda, viceprezident Media Platforms v SES v Severnej Amerike. „Naša platforma SES Ultra HD predstavuje najväčší svetový zdroj lineárneho 4K obsahu a pokrývania živých prenosov, čo umožňuje RCN ponúknuť tak skvelý zážitok z televízneho sledovania, aký neponúka nik iný.“

 

 

Značky: