Údajne bude na nerozoznanie od vlajkových telefónov roka 2023.

Telefóny série Galaxy A sú najpredávanejšími modelmi spoločnosti Samsung. Doteraz sa veľmi dobre predáva nielen aktuálny Galaxy A53, ale aj staršie modely A52s alebo A52 5G. V prípade týchto telefónov ide skutočne o veľmi dobre zvolenú výbavu za pomerne dostupnú cenu. Nie je tak problém v cene okolo 400 eur získať napríklad 120 Hz Amoled displej a kvalitnú zostavu fotoaparátov.

Nie je teda prekvapením, že už teraz sa začínajú objavovať prvé správy o nástupcovi týchto telefónov. Hneď na začiatku sa môžeme pozrieť na dizajn, ktorý podľa uniknutých renderov naznačuje, že Galaxy A54 sa bude podobať na pripravovaný vlajkový Galaxy S23. Na základe renderov od leakera OnLeaks sa dozvedáme, že najvýraznejšia zmena sa dostane na zadnú stenu telefónu. 

Môžeme si tak všimnúť zostavu fotoaparátov, ktorá je inšpirovaná dizajnom základného modelu Galaxy S23. Tento dizajnový jazyk sa objavil už skôr pri modeli Galaxy S22 Ultra, pri ktorom sú jednotlivé fotoaparáty oddelené od ostatných, a nie sú tak zoskupené spolu v jednom ostrovčeku. Nový dizajn je čistejší a pôsobí oveľa vyspelejšie.

Galaxy A54 si zachová plochý displej, avšak dizajn bočných strán telefónu nepodľahne trendu hranatých rámčekov. V prípade nového zástupcu strednej triedy aj naďalej zostane zaoblený, aby sa telefón pohodlne držal v ruke a nerezal.

Model Galaxy A54 sa bude po stránke výkonu spoliehať na nový čipset Exynos strednej triedy, ktorým by mohol byť Exynos 1380 s podporou Bluetooth 5.3. Pripomeňme si, že vlajková séria Galaxy S23 sa bude dodávať celosvetovo s čipmi Snapdragon 8 Gen 2, čo sa zdá byť veľmi dobrá správa.

Zdroj na záver dodáva, že Galaxy A54 (SM-A5460) už získal certifikáciu 3C v Číne. To by mohlo zároveň naznačovať, že od predstavenia tohto modelu nás diela približne dva mesiace. Žeby sme sa novinky strednej triedy tentokrát dočkali o niečo skôr, než v tradičnom marcovom termíne?

Titulný obrázok: Samsung Galaxy A53 a A33

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.