Aj jedna fotografia dokáže naznačiť kvalitu fotoaparátov.

V ostatných rokoch sme sa mohli stretávať s rôznymi smartfónmi, ktoré produkovali na pohľad ostré fotografie, avšak ich farebné podanie bolo celkom mimo realitu. S týmto nedostatkom sa musela popasovať aj spoločnosť Samsung, ktorej telefóny pridávali výsledným fotografiám viac farieb, ako by bolo treba. 

Hoci sa nová séria telefónov Galaxy S23 na svoj príchod iba chystá, leaker Ice Universe zverejnil fotografiu zhotovenú telefónom Galaxy S23 Ultra a porovnal ju s fotografiami z Galaxy S22 Ultra a Pixel 7 Pro. Pri fotografiách je potrebné poznamenať, že ide o výrez z celej fotografie, avšak dobrou správou je, že snímaný objekt je tentokrát už celý. 

Aj keď farebné podanie fotoaparátu Galaxy S23 Ultra je typicky “samsungovské”, textúra je ostrá, a aj dynamický rozsah je veľmi dobrý. To platí aj pri priamom porovnaní s Galaxy S22 Ultra a predovšetkým s Pixel 7 Pro. Telefón od Googlu akoby závisťou zbledol. 

Samsung Galaxy S23 Ultra bude mať vo svojej výbave 200 Mpx fotoaparát s 1/1,3-palcovým senzorom s veľkosťou pixelov 0,6 µm, a objektívom so svetelnosťou f/1.7. Ten bude schopný vytvárať fotografie v troch režimoch – 12 Mpx (predvolený), 50 Mpx (vyššie rozlíšenie) a plné 200 Mpx. Rozlíšenie by teda malo byť nasledovné – 4 000 × 3 000, 8 160 × 6 120 a 16 320 × 12 240 pixelov.

Samsung Galaxy S23 UltraZdroj: GSMArena
Samsung Galaxy S23 Ultra

Na základe zverejneného rozlíšenie sa však zdá, že Samsung bude pri binningu pixelov 16:1 rozlíšenie ešte mierne orezávať na spomínaných 12 Mpx, namiesto 12,5 Mpx.

Aj keď fotografia z Galaxy S23 Ultra vyzerá sľubne, tak majte na pamäti, že do predstavenia série Galaxy S23 zostáva ešte veľmi dlhá doba, čiže Samsung má na finálne zmeny v kvalite fotoaparátov ešte veľmi veľa času.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.