Naznačila to spoločnosť Qualcomm.

Spoločnosť Samsung vždy razila stratégiu, pri ktorej svoje telefóny série Galaxy S, v závislosti od trhu, uvádzala s rôznymi typmi čipových sád. Pokým pre náš a ázijský trh boli určené modely s Exynosom, do ostatných regiónov sveta sa dovážali modely s čipmi Snapdragon. Táto stratégia sa veľa používateľom s Exynos modelmi nepáčila. O blížiacej sa zmene sme prvýkrát počuli počas letných prázdnin, pričom správa z portálu NotebookCheck teraz tvrdí, že spoločnosť Qualcomm potvrdila ukončenie používania čipových sád Exynos vo všetkých vlajkových smartfónoch série Galaxy S. 

O pripravovanej stratégii sa rozhovoril finančný riaditeľ spoločnosti Qualcomm, ktorý načrtol, že spoločnosť bude celosvetovo dodávať čipové sady pre celú sériu Galaxy S23. Z rozhovoru sa ďalej dozvedáme, že spoločnosť Samsung by mala začať s dodávkami série Galaxy S23 v polovici marca, čo nám mierne posúva nedávne správy o možnom dátume spustenia predaja. 

Snapdragon Summit 2022Zdroj: GSMArena
Snapdragon Summit 2022

Pre porovnanie sa pozrime aj na pomer predajov modelov série Galaxy S22 s čipmi Snapdragon a Exynos. Už v tomto prípade čísla jasne hovoria v prospech modelov so Snapdragonom 8 Gen 1, ktoré tvorili až 75 % všetkých predajných telefónov radu Galaxy S22. Tieto zariadenia sa do predaja dostali vo veľkej časti sveta – v Afrike, Číne, Severnej Amerike, Južnej Kórei a väčšine Ázie. Naopak, Exynos 2200 sa nachádza v európskych verziách radu Galaxy S22. 

Qualcomm by však mal už onedlho dosiahnuť „globálny podiel“ v sérii Galaxy S23, čo znamená, že očakáva, že bude dodávať čipové sady pre všetky modely Galaxy S23. Teda (konečne) aj pre tie, ktoré sa budú predávať v Európe.

Veríme, že spoločnosť Qualcomm nám o svojich plánoch prezradí viac už počas konferencie Snapdragon Summit, ktorá sa bude konať od 15. do 17. novembra. Údajne sa môžeme tešiť na novú úroveň výkonu, ktorú ponúkne čipová sada Snapdragon 8 Gen 2.

Zdroj: NotebookCheck

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.