Dokáže počas 46 minút letu nahrávať video v rozlíšení až 5,1K.

Technické parametre novej vlajkovej lode Mavic 3 od DJI vzbudzujú rešpekt a to aj napriek tomu, že veľa z týchto parametrov sme poznali ešte pred samotným predstavením.

Mavic 3 a Hasselblad

Mavic 3 má vo svojej výbave dve kamery. Hlavná ponúka rozlíšenie 20 Mpx. Ide o širokouhlý 24 mm objektív so systémom Micro Four Thirds od Hasselblad, čo je obrovský pokrok oproti predchádzajúcim generáciám. Objektív má variabilnú clonu od f/2.8 do f/11.

Kameru L2D-20c pre Mavic 3 navrhol a skonštruoval Hasselblad. Obsahuje profesionálny snímač CMOS 4/3 v kompaktnom vyhotovení. Prísne štandardy spoločnosti sa vzťahujú na výkon hardvéru aj softvérové algoritmy, čím sa kvalita snímania dostáva na úplne novú úroveň.

Mavic 3 je vybavený aj technológiou Hasselblad Natural Colour Solution, ktorá je výsledkom desaťročí fotografických skúseností a prináša živé, prirodzené farby jednoduchým stlačením spúšte.

Druhý fotoaparát má rozlíšenie 12 Mpx a ekvivalentnú ohniskovú vzdialenosť 162 mm, čo predstavuje oproti 24 mm objektívu 7-násobné optické priblíženie. Ide o pevný objektív so svetelnosťou f/4.4.

Hlavný fotoaparát dokáže video nahrávať v rozlíšení až 5,1K (5120 × 2700 pixelov) pri frekvencii až 50 snímok za sekundu, DCI 4K (4096 × 2160 pixelov) a klasické 4K (3840 × 2160 pixelov) pri frekvencii až 120 snímok za sekundu a FullHD pri frekvencii až 200 snímok za sekundu.

Maximálna prenosová rýchlosť je 200 Mb/s v H.264 a 140 Mb/s v H.265. Hlavným fotoaparátom je možné snímať do formátu JPEG aj DNG RAW. Druhá kamera aktuálne dokáže videá nahrávať v rozlíšení 4K pri 30fps a fotografie ukladať do formátu JPEG.

Mavic 3 CINE

K modelu Mavic 3 sa pripája aj ďalšia novinka – model Mavic 3 Cine. Od štandardného modelu sa odlišuje v týchto oblastiach:

  • má zabudovaný 1 TB SSD namiesto 8 GB pamäte v modeli Mavic 3
  • dokáže natáčať v Apple ProRes 422 HQ 
  • dodáva sa aj s ovládačom DJI RC Pro
  • (výrazný) rozdiel je samozrejme aj v cene 
DJI Mavic 3Zdroj: DJI
DJI Mavic 3 CINE

Oba modely Mavic 3 podporujú batériu s kapacitou 5 000 mAh, ktorá dronom umožní let v dĺžke až 46 minút, čo je takisto oproti predchádzajúcim generáciám výrazné zlepšenie. Mavic 2 Pro umožňuje viac ako 34 minút letu, model Air 2s približne 30 minút. Vymeniteľnú batériu je možné nabíjať priamo v drone prostredníctvom USB-C pri výkone až 65 W.

Zlepšením prešiel sa samotný dosah na otvorenom priestranstve, kde technológia O3+ umožní poslať dron až do vzdialenosti 15 km. V meste je tento dosah limitovaný na 3 km.

Pokročilé funkcie

Pri novej generácii prišlo zlepšenie aj z pohľadu ochrany nárazu do prekážok. Ochranu pred zrážkami majú teraz na starosti citlivejšie senzory, ktoré okolie drona snímajú vo všetkých smeroch. Zlepšením prešiel aj návrat “domov”.

Cena 

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.