Podľa správy zo stránky MyDrivers sú už známe detaily o novom telefóne Apple iPhone 6c.

Tento smartfón so 4-palcovým displejom má byť vybavený procesorom A9 (podobne ako iPhone 6s), ďalej tu má byť 16 GB pamäti, senzor odtlačkov prstov Touch ID a 2 GB RAM. Podľa týchto špecifikácií by mal byť iPhone 6c rovnako výkonný ako Apple iPhone 6s.

Apple-event-7_nowat

Image Credit: MASHABLE, NINA FRAZIER

Podľa rovnakého zdroja Apple do tohto telefónu zabuduje batériu s kapacitou 1642 mAh, čo je o niečo viac ako má iPhone 5c (1510m Ah). Pripomeňme, že iPhone 6s má kapacitu batérie 1715 mAh, ale aj väčší displej.  Výdrž na batériu iPhone 6c by teda mala byť podobná, ako je to v prípade iPhone 6s.

Podľa predchádzajúcich správ uvedie Apple nový iPhone 6C v apríli. Spoločnosť Apple pritom obyčajne uvádza nové telefóny v septembri alebo v októbri. Nie je jasné, či teraz urobí výnimku a súčasne predstaví aj ďalšiu vlajkovú loď iPhone 7 alebo si to nechá na samostatné predstavenie.

Príchod iPhonu 6c je očakávaný,  pretože predchádzajúci model iPhone 5c bol pomerne úspešný. Darilo sa mu najmä mimo Ameriky, hoci, úspech drahších modelov nedokázal dosiahnuť. Nižšia cena však bola lákadlom pre mnohých. iPhone 5c je vyrobený z plastu a prišiel vo viacerých farbách, čo by sa za éry Steva Jobsa asi nestalo, ale doba sa mení. Je však celkom možné, že iPhone 6c bude vyrobený z hliníka.

Podľa DigiTimes bude iPhone 6c odolný voči vode, keďže pri jeho výrobe majú byť použíté nové materiály. Zdroj ďalej svoje tvrdenie nešpecifikuje.

Zdroj: Business Insider

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.